Vidiauto Novosti Najave Mercedes najavljuje novi električni EQE

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 03.08.2021. 06:21

Mercedes najavio predstavljanje i električnog modela EQE

Mercedes najavljuje novi električni EQE

Mercedes će na predstojećem Salonu automobila u Münchenu predstaviti novi EQE, odnosno električnu alternativu limuzinskoj E-klasi.

Nedavno je Mercedes-Benz objavio svoje planove o elektrifikaciji svojih modela, gdje je bilo najavljeno kako do 2025. godine kupcima žele ponuditi elektrificiranu alternativu za svaki svoj model u ponudi, a sada već stiže i najava o predstavljanju novog modela već sljedeći mjesec.

Mercedes-Benz EQE

Riječ je o modelu EQE, električnoj alternativi popularne E-klase, koja će svoju svjetsku premijeru imati na predstojećem Salonu automobila u Münchenu, koji se održava od 07. do 12. rujna. A trenutno su objavljene samo dvije fotografije, na kojima se ne vidi baš previše, posebice izvana.

Mercedes-Benz EQE interijer

No zato najava unutrašnjeg uređenja najavljuje puno toga preuzetog s najveće električne limuzine EQS, koja je predstavljena u prvoj polovici ove godine, a tu se posebno ističu velike površine zaslona, iako nam se čini kako nije riječ o hyperscreenu poznatom iz većeg modela. Naravno, još nema nikakvih tehničkih informacija, no šuška se kako će baterija imati kapacitet od oko 100 kWh, a nudit će minimalan doseg od 450 km te motor od oko 300 KS. Pogon će biti na stražnje kotače.

Uz to, u ponudi bi trebala biti i još snažnija izvedba s dva elektromotora i pogonom na sve kotače, a koja bi se trebala naći pod AMG oznakom. Novi Mercedes EQE će u prodaju stići tijekom sljedeće godine, po još nepoznatoj cijeni.

Ključne riječi:
električni automobil EQE EV Mercedes
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. srpanj 1945.

7-25-1945 Kaiser Frazer

Kaiser Frazer

Henry Kaiser i Joseph Frazer osnovali su tvrtku za proizvodnju automobila. Već u prvoj godini proizvedeno je 11.000 automobila, a godinu dana kasnije 100.000. Radi nedostatka sredstava novi se modeli nisu razvijali tako da je tvrtka 1953. prodana. Na fotografiji se nalazi Kaiser Virginian iz 1949.

vs

.::.