Vidiauto Novosti Najave Novi Audi RS3 bi mogao biti električni

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 04.08.2022. 04:30

Potpuno novi Audi RS3 bi mogao pokretati električni motor

Novi Audi RS3 bi mogao biti električni

Iako još nije službeno, moguće je kako će nova generacija Audija RS3 imati električni pogon, a na tržište bi trebala stići tijekom 2027. godine.

Audi RS3, takozvani hot hatch bi u bliskoj budućnosti mogao biti potpuno drugačiji, a to se posebno odnosi na pogonski sklop, koji bi mogao biti potpuno električan, ako je vjerovati britanskim medijima koji su se u posljednje vrijeme raspisali o ovom budućem modelu. Naime, nova generacija modela A3 bi se trebala temeljiti na novoj platformi za električna vozila, a kao i do sada, RS3 model bi imao pogon na sve kotače, te vrlo vjerojatno dva elektromotora i Quattro pogon na sve kotače. Naravno, svaki motor će pokretati po jednu osovinu. Očekuje se i kako će ubrzanje o d0 do 100 km/h biti kraće od 4 sekunde.

Audi RS3_01

Uz to, nova generacija modela A3 bi serijski trebala nuditi pogon na stražnje kotače, a nova platforma će podržavati i brzo punjenje od 800 V, odnosno za desetak minuta punjenja dobivate autonomiju od oko 130 km. A sve navedeno je puno bolje nego kod Volkswagena ID.3, koji će navedeno dobiti u sljedećoj generaciji, koja se također očekuje kroz par godina.

Audi RS3_02

No ono što iznenađuje je da će uz standardnu kompaktnu izvedbu s 5 vrata i dalje biti dostupna i limuzinska izvedba modela A3, odnosno RS3! Da, dobro ste pročitali. Izgleda kako Audi još uvijek prodaje zadovoljavajuću količinu limuzina. No karavan i dalje neće biti u ponudi, već ćete za takvu karoserijsku izvedbu ipak trebati izabrati veći A4. No, nova bi generacija trebala ponuditi i više prostora za putnike i prtljagu zahvaljujući većim dimenzijama. No o tome kada će biti poznato ipak više detalja.

Ključne riječi:
Audi budućnost EV hot hatch RS3 Sedan RS3 Sportback
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 14. travanj 1927.

4-14-1927 Proizveden prvi Volvo

Proizveden prvi Volvo

Na današnji dan 1927. godine u Goteborgu, Švedska, proizveden je prvi serijski Volvo, popularno zvan 'Jakob'. Volvo je nastao suradnjom Assara Gabrielssona i Gustafa Larsona.

vs

.::.