Vidiauto Novosti Najave Volkswagen predstavio električni ID.Aero

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 05.07.2022. 04:26

Hoće li uspjeti zamijeniti Passata? Ovo je novi VW ID.Aero

Volkswagen predstavio električni ID.Aero

Volkswagen je predstavio prvu električnu limuzinu ID.Aero, a riječ je o globalnom modelu koji bi, u neku ruku, trebao zamijeniti ugašeni Passat u limuzinskoj izvedbi.

Volkswagen Passat je oduvijek bio miljenik mnogih, pa je mnogima teško pala informacija o tome da se proizvodnja limuzinskog Passata zaustavila početkom ove godine, a neće dobiti ni nasljednika, već će se Passat nuditi samo u Variant, odnosno karavan izvedbi. No zato je Volkswagen pripremio nešto slično, a opet potpuno drugačije – ID.Aero.

Volkswagen ID.Aero_01

ID.Aero je prva električna limuzina iz Volkswagena, čija će serijska proizvodnja započeti sljedeće godine, a na europskom se tržištu očekuje na jesen 2023. godine i tada će pokušati zamijeniti Passat limuzinu. No koliko su kupci spremni na takvu promjenu, to će pokazati vrijeme.

Volkswagen ID.Aero_02

Ovaj je model dug gotovo 5 metara, a dizajniran je u pomalo coupeovskom stilu, a može se pohvaliti i izuzetno niskom koeficijentu otpora zraka od 0,23. Postavljen je na Volkswagenovu modularnu platformu za električna vozila MEB, a prema trenutnim informacijama, dolazit će samo s baterijom kapaciteta 77 kWh, koja bi mu trebala omogućiti doseg do 620 km.

Volkswagen ID.Aero_03

Za pogon će se koristiti elektromotor(i), a za sada nema nikakvih informacija, no očekuje se kako će postojati izvedbe s jednim motorom i pogonom na dva kotača, kao i izvedbe s više elektromotora s pogonom na sve kotače.

Volkswagen ID.Aero_04

Dizajnerski se ID.Aero uklapa s ostatkom ID obitelji, a donosi prednja svjetla spojena tankom LED trakom, te spojena stražnja svjetla, koja su se vratila u modu na velika vrata. Konceptni model se vozi na 22-inčnim aluminijskim naplatcima, no serijski će kotači ipak biti manji. Više informacija će Volkswagen objaviti uskoro.

Volkswagen ID.Aero_05
Ključne riječi:
električna limuzina EV ID.Aero Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 2. prosinac 1902.

12-2-1902 Prvi V8 motor

Prvi V8 motor

Prvi V8 motor patentirao je u Francuskoj Leon-Marie-Joseph-Clement Levavasseur. Danas je V8 najčešće korišteni oblik motora kada su u pitanju sportski ili veliki luksuzni automobili.

vs