Vidiauto Novosti Najave Citroen predstavlja novu limuzinu C5 X

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 15.04.2021. 06:22

Predstavljen najveći Citroen: ovo je potpuno novi C5 X

Citroen predstavlja novu limuzinu C5 X

Citroen je predstavio veliku limuzinu C5 X, koju nazivaju kombinacijom karavana, limuzine i SUV-a; a X u nazivu bi trebao podsjetiti na legendarne velike limuzine koje su imale slovo X u nazivu.

Nakon (pre)dugog čekanja, Citroen je konačno predstavio svoj najveći i najluksuzniji model – novi C5 X. Pri predstavljanju je također rečeno kako C5 X kombinira nastup limuzine, praktičnost karavana i povišenost SUV-ova, pa je riječ o zanimljivom miksu.

Citroen C5 X_01

Iako sprijeda novi C5 X neodoljivo podsjeća na manji C4 s V oblikom dnevnih LED svjetala, straga je priča sasvim drugačija. Blagi nagib stražnjeg stakla, dva spojlera i stražnja svjetla koja ulaze duboko na bok vozila daju mu jedinstveni izgled. C5 X je dug 4.805 mm, širok 1.865 mm i visok 1.485 mm.

Citroen C5 X_03

Međuosovinski razmak je dug 2.785 mm i pruža veliku prostranost u kabini za svih 5 putnika, koji se mogu smjestiti na Advanced Comfort sjedala, koja uz potpuno novi adaptivni ovjes Citroen Advanced Comfort nude ugodnu vožnju i na dugim putovanjima. A tu je i prtljažnik od 545 litara koji omogućuje da svatko uzme sve što poželi.

Citroen C5 X_04

A putnici će moći uživati u potpuno novom 12-inčnom središnjem infotainment zaslonu koji dolazi i s potpuno novim softverom koji je brži i intuitivniji u radu. Tu je i bežični punjač te četiri USB priključka za punjenje mobitela, a instrument ploča je digitalna. Unutrašnjost je uređena luksuzno, a za pohvalu je što su komande klimatizacije odvojene od zaslona.

Citroen C5 X_02

Citroen je bio prilično štur oko informacija o motorizaciji i znamo samo da će C5 X pokretati benzinski i hibridni motori. Znamo i kako hibridna izvedba raspolaže s 225 KS, na struju može voziti maksimalnom brzinom od 135 km/h, a baterija nudi doseg do 50 km s jednim punjenjem. Citroen je najavio kako prodaja novog C5 X kreće u listopadu, a prvi će se primjerci kupcima isporučiti u prosincu, no još nisu objavljene nikakve informacije o cijenama.

Ključne riječi:
C5 X Citroën Karavan Limuzina Plug-in hibrid SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.