Vidiauto Novosti Najave U mirovinu odlazi i Opel Insignija

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 20.07.2022. 04:18

Opel do kraja godine gasi proizvodnju Insignije

U mirovinu odlazi i Opel Insignija

Još jedna limuzina, ali i karavan izvedba, odlaze u mirovinu bez nasljednika, a ovog puta riječ je o Insigniji, najvećoj Opelovoj limuzini.

Neki se odupiru duže, a neki kraće, no kad-tad dolazi do promjena, kao i u najnovijoj informaciji koja stiže iz Opela. Tako nakon što je Ford ugasio Mondeo, i Volkswagen limuzinsku izvedbu Passata, stiže informacija kako će do kraja godine Opel prestati proizvoditi Insigniju, i to u svim karoserijskim izvedbama. A prestanak proizvodnje stiže nešto ranije nego što je prvotno planirano 2024. godine. Naravno, rezultat je to sve veće potražnje za SUV vozilima i sve manjim interesom za limuzine, a tvornica u Rüsselsheimu će se koristiti za proizvodnju Astre, ali i modela DS 4.

Opel-Insignia-512442

Opel planira do 2028. godine postati 100 % električna marka i priprema se za predstavljanje potpuno novih modela, a jedan od njih će biti i veći model, koji će činiti perjanicu ponude, a doći će u crossover obliku u D segmentu. Još uvijek aktualna Insignija je predstavljena 2017. godine, no temeljena je na platformi koja nije bila dizajnirana za elektrifikaciju. Ona je bila nasljednica Vectre, no nikad nije uspjela ostvariti jednak tržišni uspjeh.

Opel Insignia GSi Sports Tourer sprijeda
Ključne riječi:
Insignia karavan kraj proizvodnje Limuzina Opel
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 2. ožujak 1918.

Umro osnivač Tatre

Hans Ledwinka, inženjer koji je osnovao tvrtku Tatra, umro je na današnji dan u Muenchenu, Njemačka, u 89. godini.

vs

.::.