Vidiauto Novosti Najave Dorađena je najtraženija Lexus limuzina

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 15.07.2022. 04:44

Lexus je doradio svoju najpopularniju limuzinu ES za 2023. godinu

Dorađena je najtraženija Lexus limuzina

Lexus ES modelske godine 2023. dobit će F SPORT Design paket opreme, grijanje i klimatizaciju na upravljanje putem aplikacije, kao i novi multimedijski sustav.

Lexus je najavio nekoliko novosti za svoju najprodavaniju limuzinu ES, a tiču se modelske godine 2023. Kako je ovaj model redizajniran 2021. godine, promjene nisu velike, no donose više udobnosti i tehnologije i praktičnosti.

2023 Lexus ES_05

Tako je ugrađen novi multimedijski sustav koji je brži i intuitivniji nego prethodna verzija, a nudi i više funkcija. Sada se bežično može povezivati Apple CarPlay, no za Android Auto vam još uvijek treba žica. Poboljšano je i glasovno upravljanje a tu je i nova navigacija u oblaku. Ona omogućuje pristup informacijama o stanju na cestama i u prometu u stvarnom vremenu, a ako se prekine veza s internetom, ugrađeni sustav za navigaciju i dalje ima signala.

2023 Lexus ES_06

Novi ES sad dolazi s ugrađenim glasovnim asistentom „Hey Lexus” koji reagira na glasovne naredbe i omogućuje jednostavnije uspostavljanje telefonskih poziva, upravljanje zvukom i klimatizacijom te surfanje internetom. Prepoznaje 19 različitih europskih jezika, a može prepoznati i odgovarati na informativne komentare.

2023 Lexus ES_03

Tu je i redizajnirana središnja konzola u prednjem dijelu putničkog prostora. Tamo se sad nalaze dva držača čaša i bežični punjač izvan kutije ugrađene u konzolu za lakši pristup. A tamo gdje su ranije bila dva USB-A priključka i jedan dodatni ulaz sada je jedan USB-A priključak za reproduciranje zvučnih zapis u visokoj rezoluciji s vanjskih uređaja i jedan USB-C priključak za punjenje tih uređaja.

2023 Lexus ES_04

Dodane su i nove mogućnosti povezivanja nadogradnjom podatkovnog komunikacijskog modula DCM, pa vozilo može komunicirati s mobilnim mrežama i internetom. Sada je omogućeno povezivanje sa sustavom e-Care. Nadogradnjom modula DCM vlasnicima je također omogućen daljinski pristup vozilu ES putem aplikacije Lexus Link na pametnom telefonu. Tako se na daljinu mogu otključati ili zaključati vrata, uključiti svjetla upozorenja i namjestiti postavke klimatizacije ili grijanja prije ulaska u automobil.

2023 Lexus ES_02

Ima promjena i u vanjskom izgledu modela ES, s modelom nove razine opreme F SPORT Design. U toj inačici automobil ima crne 19-inče kotače od lake legure, kupcima je za odabir dostupno 10 različitih boja karoserije, a na svakom prednjem braniku nalazi se oznaka F SPORT Design. Proizvodnja započinje u kolovozu, a prve isporuke započinju na jesen, kada će se znati i cijene.

2023 Lexus ES_01
Ključne riječi:
ES Lexus Limuzina redizajn
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.