Vidiauto Novosti Najave Najavljena je dorađena Toyota Corolla

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 06.06.2022. 04:32

Najavljena dotjerana Corolla sa snažnijim hibridnim motorima

Najavljena je dorađena Toyota Corolla

Početkom sljedeće godine na tržište stiže dorađena Corolla, a i dalje će biti dostupna u sve tri karoserijske izvedbe, a posebno se ističu snažniji hibridni motori.

Iako je tek lipanj, Toyota je objavila fotografije i informacije dorađene Corolle koja će na tržište stići tek u prvom tromjesečju sljedeće godine. I dalje će u ponudi biti sve tri karoserijske izvedbe – kompakt s 5 vrata, karavan i limuzina, a i dalje će svaki karoserijska izvedba imati vlastite dizajnerske detalje.

2023 Toyota Corolla_04

Što se tiče samog dizajna, on je ostao gotovo istovjetan, a samo će dobri poznavatelji ovog modela na prvu moći nabrojati sve razlike. No da vam pomognemo, riječ je o promijenjenoj maski motora, novim otvorima za maglenke, te novi dizajn aluminijskih naplataka. Uz to Sve tri karoserijske izvedbe dobivaju i novu metalik Grey boju, a limuzina dobiva novu boju Midnight Teal. Izvedba s 5 vrata i karavan pak dobivaju vlastitu Juniper plavu boju.

2023 Toyota Corolla_05

Unutrašnjost je također dobila nove detalje u vidu boja i materijala, no puno veća novost je nova, u potpunosti digitalna instrument ploča dijagonale 12,3 inča, a nov je i središnji multimedijski zaslon, koji je također i povećan i sada dolazi u dijagonali od 10,5 inča.

2023 Toyota Corolla_06

Kao što smo spomenuli, novosti ima oko hibridnih pogonskih sustava, a i dalje su u ponudi izvedbe koje kombiniraju 1,8-litreni i 2,0-litreni benzinski motor i elektromotor. Sada je 1,8-litrena hibrida izvedba snažnija 18 KS, pa je ukupna snaga narasla na 140 KS, dok je snaga dvolitrene izvedbe povećana za 12 KS i sada je ukupna snaga sustava 196 KS.

2023 Toyota Corolla_03

Uz to, nova je i ugrađena baterija koja ima veći kapacitet, ali je ujedno manjih dimenzija i lakša, što je rezultiralo smanjenjem mase do 18 kg. Toyota je poradila i na radu sustava, pa je sada sustav tiši i linearnije ubrzava, dok je potrošnja ista ili niža u odnosu na aktualnu izvedbu.

2023 Toyota Corolla_02

I Corolla dobiva Toyota T-Mate sustav koji se sastoji od Safety Sense paketa te najnovijih aktivnih sustava pomoći vozaču. Iako cijene nisu objavljene, očekujemo kako će one biti vrlo slične trenutačnim.

2023 Toyota Corolla_01
Ključne riječi:
automatski mjenjač Corolla hibrid karavan Limuzina Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs

.::.