Vidiauto Novosti Najave Najavljena je dorađena Toyota Corolla

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 06.06.2022. 04:32

Najavljena dotjerana Corolla sa snažnijim hibridnim motorima

Najavljena je dorađena Toyota Corolla

Početkom sljedeće godine na tržište stiže dorađena Corolla, a i dalje će biti dostupna u sve tri karoserijske izvedbe, a posebno se ističu snažniji hibridni motori.

Iako je tek lipanj, Toyota je objavila fotografije i informacije dorađene Corolle koja će na tržište stići tek u prvom tromjesečju sljedeće godine. I dalje će u ponudi biti sve tri karoserijske izvedbe – kompakt s 5 vrata, karavan i limuzina, a i dalje će svaki karoserijska izvedba imati vlastite dizajnerske detalje.

2023 Toyota Corolla_04

Što se tiče samog dizajna, on je ostao gotovo istovjetan, a samo će dobri poznavatelji ovog modela na prvu moći nabrojati sve razlike. No da vam pomognemo, riječ je o promijenjenoj maski motora, novim otvorima za maglenke, te novi dizajn aluminijskih naplataka. Uz to Sve tri karoserijske izvedbe dobivaju i novu metalik Grey boju, a limuzina dobiva novu boju Midnight Teal. Izvedba s 5 vrata i karavan pak dobivaju vlastitu Juniper plavu boju.

2023 Toyota Corolla_05

Unutrašnjost je također dobila nove detalje u vidu boja i materijala, no puno veća novost je nova, u potpunosti digitalna instrument ploča dijagonale 12,3 inča, a nov je i središnji multimedijski zaslon, koji je također i povećan i sada dolazi u dijagonali od 10,5 inča.

2023 Toyota Corolla_06

Kao što smo spomenuli, novosti ima oko hibridnih pogonskih sustava, a i dalje su u ponudi izvedbe koje kombiniraju 1,8-litreni i 2,0-litreni benzinski motor i elektromotor. Sada je 1,8-litrena hibrida izvedba snažnija 18 KS, pa je ukupna snaga narasla na 140 KS, dok je snaga dvolitrene izvedbe povećana za 12 KS i sada je ukupna snaga sustava 196 KS.

2023 Toyota Corolla_03

Uz to, nova je i ugrađena baterija koja ima veći kapacitet, ali je ujedno manjih dimenzija i lakša, što je rezultiralo smanjenjem mase do 18 kg. Toyota je poradila i na radu sustava, pa je sada sustav tiši i linearnije ubrzava, dok je potrošnja ista ili niža u odnosu na aktualnu izvedbu.

2023 Toyota Corolla_02

I Corolla dobiva Toyota T-Mate sustav koji se sastoji od Safety Sense paketa te najnovijih aktivnih sustava pomoći vozaču. Iako cijene nisu objavljene, očekujemo kako će one biti vrlo slične trenutačnim.

2023 Toyota Corolla_01
Ključne riječi:
automatski mjenjač Corolla hibrid karavan Limuzina Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 5. srpanj 1933.

Začetak legende zvane Autobahn

Fritz Todt proglašen je ukazom Adolfa Hitlera glavnim inspektorom za njemačke ceste uz glavni zadatak da izgradi sustav autocesta. Do 1936. je izgrađeno oko 100.000 km autocesta čime je njemačka dobila najsuvremeniju cestovnu mrežu u svijetu.

vs