Vidiauto Novosti Najave Ugašena limuzina Volkswagen Passat

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 12.01.2022. 04:27

Nakon 49 godina prestala proizvodnja limuzinske izvedbe VW Passata

Ugašena limuzina Volkswagen Passat

Šuškalo se, šuškalo, ali sada se i dogodilo, bez obzira na to što mnogi to nisu očekivali - Volkswagen je zaustavio proizvodnju limuzinske izvedbe Passata!

Na žalost mnogih obožavatelja Volkswagena i njegove limuzine Passat, trendovi su doveli do toga da je Volkswagen prestao s proizvodnjom ove limuzine, koja je nekad žarila i palila tržištem. No dolazak novijih generacija Octavije su mu uzele tržište poslovnih kupaca, a veća Škoda Superb je preotela privatne kupce, pa je potražnja za ovim modelom pala.

Volkswagen Passat_02

Uz to, tu je i Arteon kojeg Volkswagen želi više progurati na tržištu, a i karavanski Passat je i dalje tražen, aktualna generacija se i dalje proizvodi, a već je u pripremi i nasljednik koji će biti predstavljen do kraja godine. U posljednje vrijeme se karavanska inačica prodavala u duplo većoj količini nego limuzina, pa stoga ona, nakon 49 godina, odlazi u mirovinu.

Volkswagen Arteon_01

Prva je generacija bila predstavljena još 1973. godine i nije dolazila kao limuzina, već kao liftback, kako ne bi bila konkurent Audijevom modelu 80, no već od treće generacije tu je limuzinska izvedba, koja je zamijenila onu s 5 vrata. Posljednja limuzina je 8. generacija ovog modela, koji je posljednji facelift imao prije par godina.

Volkswagen Passat_03

Osim na europskom tržištu, Volkswagen gasi Passat i u SAD-u, gdje proizvodnja prestaje do kraja ove godine, bez nasljednika. Doduše, u tijeku je razvoj novog modela, kodnog imena Aero B, koji bi trebao popuniti rupu, a riječ je o električnoj limuzini, koja će također biti predstavljena do kraja godine.

Ključne riječi:
Arteon Passat Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 15. kolovoz 1947.

Ferrarijev trkači debi

Prvi Ferrari sudjelovao je u utrci u Pescari te odmah zauzeo izvanredno drugo mjesto. Ferrari je ubrzo izgradio izvanrednu reputaciju, a danas je najuspješniji proizvođač u povijesti Formule 1.

vs