Vidiauto Novosti Najave Jedno punjenje za više od 1000 km

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 15.04.2022. 05:14

Vision EQXX prešao više od 1000 km s jednim punjenjem baterije

Jedno punjenje za više od 1000 km

Putujući od Sindelfingena, preko švicarskih Alpa i sjeverne Italije do odredišta Cassis na Azurnoj obali, bez napora je prešao više od 1000 km u svakodnevnom prometu, s jednim punjenjem baterije.

Vision EQXX iz Mercedes-Benza krenuo je na europske ceste i pokazao izvanredan doseg i učinkovitost. Putujući od Sindelfingena, preko švicarskih Alpa i sjeverne Italije do odredišta Cassis na Azurnoj obali, bez napora je prešao više od 1000 km u svakodnevnom prometu, s jednim punjenjem baterije. Putovanje je započelo u hladnim i kišnim uvjetima, a odvijalo se uobičajenim cestovnim brzinama, uključujući produženo krstarenje brzom trakom do 140 km/h na njemačkoj autocesti i blizu ograničenja brzine drugdje. Stanje napunjenosti baterije pri dolasku bilo je oko 15 posto ili preostalim dosegom od oko 140 kilometara, a prosječna potrošnja bila je rekordno niska od 8,7 kWh na 100 kilometara.

Mercedes-Benz Vision EQXX_03

Ova vožnja na veliku udaljenost izvedena je sa zapečaćenom utičnicom za punjenje u pratnji neovisnog stručnjaka iz certifikacijskog tijela TÜV Süd. To službeno potvrđuje učinkovitost novog razvojnog pristupa Mercedes-Benza – holističko razmišljanje o učinkovitosti od pogona do aerodinamike i više od toga, do najsitnijih detalja, kao i rad uz još veću međufunkcionalnu suradnju i s vanjskim partnerima. Ovaj novi temelj automobilskog inženjerstva donio je novo mjerilo za učinkovitost i domet električnih vozila, a tehnologija iz Vision EQXX bit će implementirana u nadolazećim serijskim Mercedesovim vozilima.

Mercedes-Benz Vision EQXX_01

“Uspjeli smo!  S lakoćom smo prešli više od 1000 kilometara s jednim punjenjem baterije i potrošnjom od samo 8,7 kWh/100 km u stvarnim uvjetima. Vision EQXX je najučinkovitiji Mercedes ikada napravljen. Tehnološki program koji stoji iza njega označava prekretnicu u razvoju električnih vozila. To podupire naš strateški cilj 'Lead in Electric',” kaže Ola Källenius, predsjednik Upravnog odbora Mercedes-Benz Group AG.

Mercedes-Benz Vision EQXX_02
Ključne riječi:
EV Mercedes-Benz velika autonomija Vision EQXX
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. srpanj 1903.

Proizveden prvi Ford Model A

Prvi Ford Model A isporučen je svom vlasniku Dr. Ernstu Pfenningu iz Chicaga.  Automobil je znatno pridonio razvoju tvrtke te popločio put budućim uspješnim modelima poput legendarnog T.

vs

.::.