Vidiauto Novosti Najave Plaćanje putem Mercedes-Benz vozila

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 09.11.2021. 04:45

Plaćanje pomoću otiska prsta u Mercedes-Benz vozilima

Plaćanje putem Mercedes-Benz vozila

Od proljeća 2022. godine Visina tehnologija omogućit će vlasnicima Mercedes-Benz vozila u Europi plaćanje robe i usluga korištenjem otiska prsta u automobilu.

Kao rezultat novog globalnog tehnološkog partnerstva između Daimler Mobilityja i Vise, Daimler će ponuditi mogućnost plaćanja u automobilu. To znači da bi unošenje lozinki ili oslanjanje na mobilne uređaje za autentifikaciju plaćanja uskoro moglo biti prošlost jer samo vozilo postaje uređaj za plaćanje koji zahvaljujući Visinoj tehnologiji delegirane provjere autentičnosti (Delegated Authentication technology) biometrijski autorizira transakciju. Tako će od proljeća 2022. korisnici Mercedes-Benza u Velikoj Britaniji i Njemačkoj moći plaćati pomoću senzora otiska prsta u automobilu, a uskoro će to biti moguće i na ostalim europskim tržištima. Kupnja se tada može izvršiti izravno putem glavne jedinice automobila ili MBUX-a. Očekuje se da će rješenje u kasnijoj fazi biti dostupno i na drugim globalnim tržištima. Trgovina u automobilu postala je sastavni aspekt luksuznog korisničkog iskustva. Na primjer, globalna platforma za plaćanje Daimler Mobility pod nazivom Mercedes pay omogućuje kupcima da kupuju robu i usluge izravno u svom automobilu, uključujući Mercedes me usluge, kao i prilikom plaćanja goriva na benzinskim crpkama ili parkiranja.

Mercedes-Benz i VISA

Mercedes pay sastavni je dio Daimlerove strategije mobilnosti i digitalizacije, i poslovni segment Daimler Mobilityja. Daimler će biti prva automobilska tvrtka koja će u svoja vozila ugraditi Visa Cloud Token Framework. Visa Cloud Token Framework je sigurnosna tehnologija temeljena na oblaku koja omogućuje veću fleksibilnost na više uređaja budući da Visa Cloud tokeni štite i uklanjaju osjetljive podatke o plaćanju pretvaranjem podataka u tokene i njihovo sigurno pohranjivanje. Oni također omogućuju uparivanje više uređaja u automobilu i izvan njega, koji se zatim izravno integriraju s bankovnim vjerodajnicama potrošača. To značajno poboljšava cjelokupno iskustvo plaćanja jer potrošači više ne moraju unositi duge brojeve kartica da bi dovršili kupnju ili se prebacivali s jednog uređaja na drugi radi provjere autentičnosti plaćanja. Rješenje će se koristiti za pokretanje dvofaktorske provjere autentičnosti.

MBUX S-klasa 04

Samo u sljedeće dvije godine procjenjuje se da će se broj povezanih automobila povećati na više od 352 milijuna diljem svijeta, a ukupni volumen plaćanja iz automobila trebao bi doseći približno 86 milijardi dolara do 2025. Globalni trendovi mobilnosti poput električnih vozila, car sharing, autonomnu vožnje i povezanih automobile povećavaju potražnju za inovativnim načinima plaćanja roba i usluga unutar samog vozila. Danas, kada kupujete usluge povezane s automobilom, mnogi zahtijevaju da se vozača prijavi na internetsku stranicu. Ambicija Daimlera i Vise je omogućiti ovim korisnicima da jednostavno kupuju potpuno istu robu i usluge u automobile te istovremeno proširuju izbor i kvalitetu iskustava koja su im dostupna.

Ključne riječi:
budućnost Mercedes-Benz otisak prsta plaćanje VISA
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.