Vidiauto Novosti Najave Nova Panda bi mogla biti na struju

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 27.01.2022. 05:22

Hoće li nova Fiat Panda biti jeftin gradski električni auto

Nova Panda bi mogla biti na struju

Fiat priprema potpuno novu generaciju gradskog modela Panda, a sve više se šuška kako će biti riječ o električnom modelu izrazito povoljne cijene.

Sve dosadašnje generacije Fiat Pande su na tržištu bile poprilično dugo, a treća, i još uvijek aktualna generacija s nama je već 11 godina, a Fiat je već u završnoj fazi testiranja potpuno nove generacije, koja bi mogla biti predstavljena do kraja ove godine. No još uvijek ne znamo ništa službeno o ovom modelu.

Fiat Centoventi Concept_01

No kako stvari stoje, nova Panda bi trebala biti bazirana na konceptu Centoventi, kojeg vidite na fotografijama, a trebala bi porasti u svim dimenzijama, iako će dužina ostati daleko ispod 4 metra. No daleko veća promjena je to što bi nova generacija trebala imati isključivo električni pogon, a trebala bi biti postavljena na Stellantis e-CMP platformu, što znači kako se više neće nuditi pogon na sve kotače! No povećana udaljenost od tla ipak će nuditi mogućnost da budući vlasnici bez brige siđu s asfaltiranih prometnica.

Fiat Centoventi Concept_02

Još uvijek nema informacija o tome koji će motor pokretati buduću električnu Pandu, no šuška se kako će baterija imati autonomiju ispod 300 km, a razlog tome je što bi električna Panda trebala biti jeftina. Naime, neslužbeno se doznaje kako bi osnovni model trebao koštati između 18 i 20 tisuća eura, što je u rangu s trenutno najjeftinijim električnim automobilom na europskom tržištu - Daciji Spring, no Spring ima i puno manji doseg. Hoće li u slučaju isključivo električne Pande, aktualna generacija i dalje ostati u prodaji, kao što je slučaj i sa starim i novim modelom 500? To nitko ne zna, a sada nam ne preostaje ništa drugo nego čekati premijeru novog modela.

190305_Fiat_Concept_Centoventi_05
Ključne riječi:
Centoventi električni gradski auto EV Fiat Panda
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.