Vidiauto Novosti Najave Predstavljen je novi Mercedes-AMG SL

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 02.11.2021. 05:03

Ovo je potpuno nova generacija za Mercedes-AMG SL

Predstavljen je novi Mercedes-AMG SL

Novi SL dolazi samo u AMG izvedbi, a osim atraktivnijeg dizajna, ponovno se uvodi i električni platneni krov, a serijski dolazi i pogon na sve kotače.

Sedamdeset godina je s nama luksuzni Mercedes bez krova, a u najnovijoj generaciji oduševljava spojem performansi i izgleda, a ponovno se vraća i platneni krov. A dizajnerima svaka čast jer su uspjeli napraviti automobil koji jednako dobro izgleda i s podignutim, kao i sa spuštenim krovom.

Mercedes-AMG SL_02

Sam krov se pokreće električnim putem, a za dizanje ili spuštanje mu treba 15 sekundi, a to možete raditi sve do brzine od 60 km/h, pa nećete morati tražiti ugibalište kako bi stali i podigli krov u slučaju ljetnog pljuska. Uz to, u ponudi su i tri boje krova – crvenoj, sivoj ili crnoj.

Mercedes-AMG SL_01

Za pogonski stroj se pobrinuo AMG odjel, a novi SL pokreće 4,0-litreni V8 benzinac koji je dostupan u dvije izvedbe. Tako Mercedes-AMG SL 55 4MATIC+ razvija maksimalnu snagu od 350 kW/476 KS, ima 700 Nm okretnog momenta, a nudi maksimalnu brzinu od 295 km/h i ubrzanje do stotke za 3,9 sekundi.

Mercedes-AMG SL_03

Snažnija izvedba je Mercedes-AMG SL 63 4MATIC+ koja razvija maksimalnu snagu od 430 kW/585 KS, ima 800 Nm okretnog momenta i nudi maksimalnu brzinu od 315 km/h i ubrzanje do stotke za 3,6 sekundi. Obje izvedbe su uparene s AMG SPEEDSHIFT MCT 9G automatskim mjenjačem.

Mercedes-AMG SL_06

Tu su i najnoviji sigurnosni sustavi, ali i zakretanje stražnjih kotača, koje se, ovisno o brzini, zakreće u smjeru prednjih ili pak suprotno od smjera prednjih kotača, a aktivni spojler se automatski izvlači pri brzinama iznad 80 km/h.

Mercedes-AMG SL_04

Mercedes je već prije objavio detalje o unutrašnjosti novog SL modela, o čemu smo pisali ovdje, a svakako treba spomenuti i sustav AirScarf (''zračni šal''), koji omogućuje da se možete i po hladnijem vremenu voziti sa spuštenim krovom, a oko vrata vas grije topli zrak, kako bi vam vožnja bila ugodna.

Mercedes-AMG SL_05

Cijena za novi Mercedes-AMG SL nije objavljena, a bit će poznata tek prije početka prodaje novog modela, a još nije poznato ni kada točno kreće prodaja, no očekujemo kako će to zasigurno biti prije ljeta sljedeće godine.

Ključne riječi:
AirScarf kabriolet Mercedes-AMG Mercedes-AMG SL 55 4MATIC+ Mercedes-AMG SL 63 4MATIC+ SL
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 14. travanj 1927.

4-14-1927 Proizveden prvi Volvo

Proizveden prvi Volvo

Na današnji dan 1927. godine u Goteborgu, Švedska, proizveden je prvi serijski Volvo, popularno zvan 'Jakob'. Volvo je nastao suradnjom Assara Gabrielssona i Gustafa Larsona.

vs

.::.