Vidiauto Novosti Najave Audi najavio novi A6 Avant e-tron

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 21.03.2022. 04:16

Audi konceptom najavio električni A6 Avant e-tron

Audi najavio novi A6 Avant e-tron

Ovim konceptom najavljena je nova generacija modela A6 Avant, odnosno karavanska izvedba novog A6, koja na tržište stiže kroz dvije godine.

Na prošlogodišnjem Šangajskom auto salonu Audi je bio prikazao koncept A6 e-tron, što je ujedno i najavilo novu generaciju limuzine A6 s električnim pogonom, a sada, godinu dana kasnije, Audi predstavlja koncept A6 Avant e-tron, karavansku inačicu modela A6.

Audi A6 Avant e-tron_02

Isto tako, serijska izvedba električne limuzine se očekuje tijekom sljedeće godine, dok će karavan A6 Avant e-tron stići godinu dana kasnije, odnosno tijekom 2024. godine. Riječ je o modelu koji donosi koeficijent zraka od tek 0,22, što znači kako će potrošnja biti manja, što automatski donosi do veće autonomije.

Audi A6 Avant e-tron_01

Koncept A6 e-tron je dug 4,96 m, širok 1,96 m i visok 1,44 m, što omogućuje mnogo prostora u unutrašnjosti i u prtljažniku, a serijska izvedba bi trebala imati vrlo slične dimenzije. S druge strane, koncept se vozi na velikim 22-inčnim aluminijskim naplatcima, a serijska će izvedba imati sigurno par brojeva manje naplatke.

Audi A6 Avant e-tron_03

Ovaj koncept je postavljen na novu PPE platformu (Premium Platform Electric), koja je razvijena s Porscheom, a pokreću ga dva elektromotora koji daju ukupnu snagu od 350 kW/476 KS i 800 Nm okretnog momenta, a pogon je na sve kotače. Ubrzanje do stotke traje manje od 4 sekunde, a 100 kWh baterija bi trebala omogućiti autonomiju od oko 700 km.

Audi A6 Avant e-tron_04

Naravno, nudi se i podrška za punjenje do 270 kWh, kao i na serijskoj izvedbi modela GT quattro, a to omogućuje punjenje baterije s 5 na 80 % za tek 25 minuta. To je dobro, no nažalost tako snažni punjači su izuzetno rijetki, a koliko nam je poznato, kod nas ih ni nema.

Ključne riječi:
A6 Avant e-tron Audi EV koncept
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. prosinac 1913.

12-1-1913 Ford uvodi pokretnu traku

Ford uvodi pokretnu traku

Ford kao prvi uvodi proizvodnju automobila na pokretnoj traci. To rješenje još se danas smatra najrevolucionarnim potezom u povijesti auto industrije. Brzina proizvodnje na pokretnoj traci omogućila je Fordu da proizvodi najjeftinije automobile.

vs