Vidiauto Novosti Najave Ulazni Mercedes-AMG SL 43 Roadster

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 11.04.2022. 04:09

Predstavljen Mercedes-AMG SL 43 Roadster s četiri cilindra

Ulazni Mercedes-AMG SL 43 Roadster

Mercedes-AMG je predstavio ulazni model nove generacije SL modela koji dolazi s motorom s četiri cilindra i nudi snagu od 381 KS.

Na jesen prošle godine Mercedes-AMG je predstavio novu generaciju modela SL, a sve izvedbe je pokretao V8 motor, dok je sada predstavljen i ulazni model, koji dolazi pod oznakom 43, a riječ je izvedbi s motorom s četiri cilindra.

Mercedes-AMG SL 43 Roadster_01

To je dvolitreni turbo benzinac koji razvija maksimalnu snagu od 280 kW/381 KS i nudi 480 Nm okretnog momenta, a tu je i dodatna Boost snaga dostupna putem remenskog pokretača-generatora (RSG) od 10 kW/14 KS. Pogon je na stražnje kotače, a mjenjač je automatski AMG SPEEDSHIFT MCT 9G s devet stupnjeva prijenosa. Ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 4,9 sekundi, dok je najveća brzina elektronski ograničena na 275 km/h. Spomenimo i kako je prosječna potrošnja ovog modela 9,4-8,9 litara, a CO2 je 214-201 g/km.

Mercedes-AMG SL 43 Roadster_03

Mercedes-AMG SL 43 može bit i opremljen aktivnim upravljanjem stražnjom osovinom (HAL) kao opcijom. Ovisno o brzini, stražnji kotači se usmjeravaju ili u suprotnom smjeru (do 100 km/h) ili u istom smjeru (iznad 100 km/h) kao i prednji kotači.

Mercedes-AMG SL 43 Roadster_02

Pet AMG DYNAMIC SELECT načina vožnje "Slippery", "Comfort", "Sport", "Sport +" i "Individual", kao i "RACE" način rada uključeni su u opcijski AMG DYNAMIC PLUS paket, omogućuju širok raspon karakteristike vozila od udobnog do dinamičnog.

Mercedes-AMG SL 43 Roadster_04

MBUX (Mercedes-Benz User Experience) infotainment sustav omogućuje opsežne mogućnosti rada i mnoge digitalne usluge Mercedes me connect sustava, a uključuju intuitivni koncept upravljanja putem zaslona osjetljivog n dodir ili dodirnih kontrolnih tipki na upravljaču, integraciju Apple CarPlay i Android Auto s pametnim telefonom.

Ključne riječi:
AMG Cabrio dvosjed kabriolet Mercedes-AMG SL 43
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.