Vidiauto Novosti Najave Došao EQE iz Mercedes-EQ i Mercedes-AMG-a

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 06.04.2022. 04:33

Stigao je novi EQE iz Mercedes-EQ i Mercedesa-AMG

Došao EQE iz Mercedes-EQ i Mercedes-AMG-a

Već danas možete naručiti novi EQE, čije cijene startaju od 605.700 kuna, a u domaće salone stižu početkom kolovoza ove godine.

Predstavljanjem modela Mercedes-EQ EQE 350+ i Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC budući kupci sada mogu naručiti prve dvije inačice EQE game. Cijene počinju od 605.700 kuna za standardnu, odnosno od 851.900 kuna za AMG izvedbu. EQE sportska poslovna limuzina nudi sve bitne funkcije EQS-a u malo kompaktnijem formatu. Ponuda se u početku sastoji od dvije inačice: EQE 350+ snage 215 kW/292 KS i EQE 43 4MATIC s 350 kW/476 KS kao uvod u električne performanse iz Mercedesa-AMG.

Mercedes-EQ EQE_01

EQE 350+ je već opremljen Electric Art interijerom. Za obloge sjedala opcijski su dostupni visokokvalitetni materijali koža i Nappa koža, a ambijentalna rasvjeta i pozadinski osvijetljeni elementi interijera s uzorkom Mercedes-Benz stvaraju futuristički ugođaj dnevnog boravka. Osim toga, sportski karakter EQE 350+ može se naglasiti AMG Line eksterijerom i AMG Line interijerom. Vanjština Electric Art, s druge strane, nudi izražajno elegantne naglaske dizajna.

Mercedes-EQ EQE_03

Ključne dodatne značajke uključuju upravljanje stražnjom osovinom - dostupno u dvije verzije s kutevima zakretanja od 4,5 stupnja do 10 stupnjeva – kao i tehnologiju DIGITAL LIGHT prednjih svjetala. Uz četiri paketa opreme - Advanced, Advanced Plus, Premium i Premium Plus, kao i odgovarajuće unaprijed konfigurirani EQE 350+, budući kupci moći će još brže i lakše pronaći svoju savršenu izvedbu.

Mercedes-EQ EQE_02

Rješenja specifična za AMG, posebno u područjima pogonskog sustava, šasije, kočnica, zvuka, vanjskog i unutarnjeg dizajna kao i opreme, jamče dinamično i emocionalno iskustvo vožnje AMG-a u modelu EQE 43 4MATIC. Ovaj model je standardno opremljen upravljanjem na stražnjoj osovini. Kut upravljanja od do 3,6 stupnjeva potiče agilno upravljanje. Prednja svjetla DIGITAL LIGHT, koja su također standardna oprema, imaju specifičnu AMG projekciju pri otvaranju i zatvaranju vozila.

Mercedes-AMG EQE_02

Vozač može promijeniti vozne karakteristike pritiskom na tipku - AMG DYNAMIC SELECT programi vožnje pokrivaju širok spektar: od visoke udobnosti do naglašenog sportskog karaktera. Važni parametri kao što su karakteristike vožnje i performansi, postavke ovjesa, AMG DYNAMICS s karakteristikama zakretnog momenta upravljača i AMG SOUND EXPERIENCE, u skladu s tim su uključeni u odabrani program vožnje. Maksimalna pogonska snaga može se uključiti u Sport+ načinu rada ili u svim programima putem kick-downa.

Mercedes-AMG EQE_01

Brojne AMG opcije po potrebi poboljšavaju dinamički dojam. To uključuje značajke dizajna kao što je AMG Night Package s elementima u crnoj boji i crnom kromu, crvene kočione čeljusti ili AMG ukrasni elementi od karbonskih vlakana. Električna limuzina visokih performansi također se može dodatno poboljšati u smislu dinamike vožnje s AMG keramičkim visokoučinkovitim kompozitnim kočionim sustavom. Tu je i izbor aerodinamično optimiziranih 20 i 21-inčnih AMG aluminijskih naplataka. Osim toga, EQE 43 4MATIC može biti opcijski opremljen inovativnim MBUX Hyperscreenom. Njegova velika i zakrivljena površina zaslona proteže se čitavom širinom od A stupa do A stupa.

Ključne riječi:
4MATIC EQE hyperscreen Mercedes-AMG Mercedes-EQ
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. srpanj 1945.

7-25-1945 Kaiser Frazer

Kaiser Frazer

Henry Kaiser i Joseph Frazer osnovali su tvrtku za proizvodnju automobila. Već u prvoj godini proizvedeno je 11.000 automobila, a godinu dana kasnije 100.000. Radi nedostatka sredstava novi se modeli nisu razvijali tako da je tvrtka 1953. prodana. Na fotografiji se nalazi Kaiser Virginian iz 1949.

vs

.::.