Vidiauto Novosti Najave Honda Jazz sada sa snažnijim motorom

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 20.01.2023. 04:46

Obnovljena Honda Jazz sa snažnijim motorom i novom opremom

Honda Jazz sada sa snažnijim motorom

Honda je predstavila redizajnirani Jazz, a uz male vizualne preinake, donosi snažniji hibridni motor i novu Advance Sport opremu.

Najmanja Honda na europskom tržištu je upravo obnovljena, a i ta izvedba će dolaziti pokretana isključivo hibridnim pogonskim sklopom. Jazz e:HEV pokreće hibridni pogonski sklop koji se sastoji od 1,5-litrenog benzinskog motora koji sada daje 7 kW više snage i elektromotora koji daje 8 kW više snage, a ukupna snaga sustava je povećana za 10 kW/14 KS.

2023-Honda-Jazz_01

Tako je sada ukupna snaga pogonskog sustava 90 kW/122 KS, no zanimljivo je kako je maksimalni okretni moment od 131 Nm ostao isti. Motor dolazi uparen isključivo s automatskim mjenjačem, a u Hondi kažu kako je on poboljšan te sada nudi bolji odziv na pritisak papučice gasa.

2023-Honda-Jazz_02

Što se vizualnih promjena tiče, one nisu velike i odnose se na dorađene branike i masku motora, no izvana će se najbolje moći prepoznati potpuno nova Advance Sport oprema koja donosi drugačiji dizajn branika s velikom crnom površinom, a kombinirana je sa saćastom maskom i 16-inčnim aluminijskim naplatcima.

2023-Honda-Jazz_03

Ista oprema u unutrašnjosti donosi novi upravljač s tri kraka, dok ostale izvedbe i dalje dolaze s dvokrakim upravljačem. U ponudi su i neke nove boje i kombinacije materijala, a serijski dolazi 7-inčna digitalna instrument ploča i 9-inčni multimedijski zaslon.

2023-Honda-Jazz_04

Honda sada nudi i širi spektar sigurnosnih sustava, a serijski sve izvedbe dolaze sa 7 zračnih jastuka. U ponudi i dalje ostaje Jazz, kao i Jazz Crosstar, odnosno ušminkana izvedba koja koketira sa SUV izgledom, a prodaja kreće vrlo brzo, s cijenama od oko 25.000 eur pa na više.

Ključne riječi:
hibrid Honda Jazz Jazz Advance Sport Jazz Crosstar
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.