Vidiauto Novosti Najave Ovo je potpuno nova Mazda2 Hybrid

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 07.12.2021. 05:00

Nova Mazda2 Hybrid stiže na proljeće sljedeće godine

Ovo je potpuno nova Mazda2 Hybrid

Ovo će biti prvi samopuneći hibrid koji dolazi iz Mazde, a ako vam se model čini jako poznat, nije ni čudno jer je riječ o Toyoti Yaris s Mazdinim značkama, te sitnim razlikama u dizajnu.

Mazda je najavila novu dvojku, koja u prodaju stiže na proljeće sljedeće godine, a riječ je o prvom samopunećem hibridu iz Mazde, koji se temelji na Toyoti Yaris, odnosno, možemo i reći kako je riječ samo o promjenama značke.

Mazda2 Hybrid_01

Mazdu2 Hybrid pokreće hibridni sklop koji se sastoji od 1,5-litrenog benzinskog motora obujma 1490 ccm, a koji razvija snagu od 68 kW/93 KS i elektromotora snage 59 kW/80 KS, dok je ukupna snaga sustava 85 kW/116 KS, i uparen je s automatskim mjenjačem.

Mazda2 Hybrid_02

Mazdin novi hibrid ubrzava s mjesta do 100 km/h za 9,7 sekundi i postiže najveću brzinu od 175 km/h. Potrošnja goriva u kombiniranom ciklusu po WLTP-u je samo 4,0-3,8 l/100 km uz emisiju CO2 93-87 g/km (ovisno o dimenzijama kotača 16” ili 15”).

Mazda2 Hybrid_03

Tijekom normalne vožnje snaga se raspodjeljuje između benzinskog i električnog motora za optimalne performanse i najbolju moguću učinkovitost. Tijekom usporavanja i pri kočenju, kinetička energija se pretvara u električnu energiju i pohranjuje u bateriji visokih performansi. Razinom napunjenosti baterije stalno se upravlja putem generatora kojeg pogoni benzinski motor kako bi se uklonila potreba za punjenjem sustava iz vanjskog izvora.

Mazda2 Hybrid_04

Mazda2 Hybrid nudi prtljažnik obujma 286 litara, a unutrašnjost donosi veliki multimedijski zaslon te dovoljno prostora za četiri osobe. U ponudi će biti tri paketa opreme – Pure, Agile i Select, a cijene će biti objavljene naknadno.

Ključne riječi:
hibrid hybrid Mazda2
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. veljača 1955.

Rodio se Profesor

Na današnji dan u Saint-Chamondu, Francuska, rođen je Alain Prost, višestruki prvak Formule 1 i vozač s najviše GP pobjeda. Fanovi ga od milja zovu 'Profesor', po svom kalkuliranom stilu vožnje.

vs

.::.