Vidiauto Novosti Najave Honda će i u budućnosti nuditi Type R

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 20.12.2022. 04:34

Honda će i u budućnosti nuditi modele Type R

Honda će i u budućnosti nuditi Type R

Honda će i u budućnosti razvijati Type R, no svjesni su da će to biti težak posao, no bez obzira na sve, oni su spremni na sve izazove.

Za britanski časopis Autocar, Hideki Kakinuma, glavni inženjer u Hondi, izjavio je: „Bez modela Type R nema ni Honda“. A upravo ta izjava će se dugo citirati jer to znači kako će Honda i u budućnosti razvijati prave Type R mode. Pritom je dodao: „Ali za Hondu je to samo još jedna nova prepreka i novi izazov koji će se zasigurno riješiti kako bi kupcima i dalje pružali užitak vožnje i pritom potvrđuje kako će i dalje biti zainteresirani razvijati nove Type R modele.“

Honda Civic Type R_03

Naime, Kakinuma vjeruje kako u Hondi čvrsto vjeruju kako je užitak u vožnji srž osobne mobilnosti, a strogi propisi o ispušnim plinovima i ugljična neutralnost stvaraju velike probleme. Stoga ni ne čudi kako Ford više neće nuditi ST modele, dok Renault prestaje s ponudom RS modela, kao i Peugeot s modelom GTi. Izgleda kako ni Hyundai i30 N neće dobiti nasljednika, a uz Hondu, barem za sada, stoje još Toyota s GR Yarisom, a Volkswagen najavljuje nove GTI i R modele.

Honda Civic Type R_01

Nažalost, stigla su vremena kakva jesu i kada je svaki gram CO2 previše veliki uteg proizvođačima, pa ostaje za vidjeti koliko će pravih hot hatch automobila biti uopće dostupno za 5 godina. Nadamo se da će ih biti i da neće izumrijeti.

Ključne riječi:
Civic Honda hot hatch Type R
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs