Vidiauto Novosti Najave Afeela je novi brend Sony Honda Mobilityja

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 12.01.2023. 04:06

Afeela je novi brend Sony Honda Mobilityja

Afeela je novi brend Sony Honda Mobilityja

Na CES-u je Sony Honda Mobility predstavio novi konceptni automobil Afeela EV, a time je i najavljen novi brend Afeela.

Već smo pisali o tome kako su Sony i Honda osnovali zajedničku tvrtku Sony Honda Mobility, koja razvija nova električna vozila, a sada je poznato i da će modeli nove tvrtke na tržište pristizati pod imenom Afeela. Ovom prilikom je predstavljen i koncept Afeela EV, koji je nastavak dosadašnjeg razvoja njihovog prvog zajedničkog modela.

Afeela EV_01

Koncept Afeela EV je baziran na tvrtkinoj viziji stvaranja novog i još boljeg odnosa između čovjeka i mobilnosti, a sada je potvrđeno i kako će serijska izvedba novog vozila biti predstavljena tijekom 2025. godine, dok se prve isporuke očekuju tijekom 2026. godine. Također, Sjedinjene Američke Države će biti i prvo tržište gdje će biti ponuđen novi automobil.

Afeela EV_03

No tehničke informacije su i dalje šture, a sada su poznate vanjske dimenzije vozila. Tako je Afeela EV duga 4895 mm, široka 1900 mm i visoka 1460 mm, dok je međuosovinski razmak dug točno 3000 mm. Ovaj koncept se vozi na 21-inčnim kotačima, a najavljuju i kako će serijski automobil dolaziti s autonomnom vožnjom treće razine.

Afeela EV_04

Unutrašnjost je minimalistička, opremljena velikim zaslonom sprijeda koji se prostire čitavom širinom, a straga su ugrađena dva dodatna zaslona, a serijski će dolaziti i poseban pročišćivač zraka. Naravno, materijali koji se upotrebljavaju u unutrašnjosti su reciklirani, a koliko će toga ostati na serijskoj izvedbi, ćemo tek vidjeti.

Afeela EV_02
Ključne riječi:
Afeela CES EV koncept
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. veljača 1955.

Rodio se Profesor

Na današnji dan u Saint-Chamondu, Francuska, rođen je Alain Prost, višestruki prvak Formule 1 i vozač s najviše GP pobjeda. Fanovi ga od milja zovu 'Profesor', po svom kalkuliranom stilu vožnje.

vs

.::.