Vidiauto Novosti Najave Počela proizvodnja novog hibridnog sklopa

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 22.12.2022. 04:33

Toyota započinje s proizvodnjom 5. generacije hibridnog pogonskog sklopa

Počela proizvodnja novog hibridnog sklopa

Toyotina najnovija hibridna tehnologija bit će ugrađena u Corollu, a donosi bolje performanse i manje emisije CO2.

Toyota Motor Europe kreće s proizvodnjom svoje 5. generacije hibridnih pogonskih sklopova za novi model Corolle. Najnoviji hibridni elektrificirani pogonski sklopovi niske razine emisije iz Toyote proizvodit će se u Poljskoj (tvornica Toyota Motor Manufacturing Poland - TMMP) i u Ujedinjenoj Kraljevini (tvornica Toyota Motor Manufacturing UK - TMUK) – i to za sve Corolle koje se proizvode u tvornici TMUK i TMMT (Toyota Motor Manufacturing Turkey, tvornica u Turskoj).

mg2motor

U tvornicama u Poljskoj i UK započinje proizvodnja 5. generacije hibridnih motora i mjenjača, nakon čega slijedi obnavljanje sedam proizvodnih linija, uz nova ulaganja od 77 milijuna i 554 tisuće eura. TMMP proizvodi hibridne, električne prijenose uključujući motore MG1 i MG2, kao i sastavne električne komponente za hibridne sustave prijenosa. Ovi proizvodi kombinirat će se s novim 1,8-litrenim benzinskim motorom koji se proizvodi u tvornici TMUK.

2023 corolla touring sports

Novi sklop ima lakše, kompaktnije i snažnije elektromotore, što poboljšava omjer električnog pogona u sklopu hibridnog sustava. Rezultat su bolje kalibracije motora, vozilo je snažnije, sveukupne performanse su bolje, a u vožnji se emitiranju manje razine CO2 na 1,8-litrenoj verziji. Ukupna snaga hibridnog pogonskog sustava s 1,8-litrenim motorom je 140 KS, s ubrzanjem od 0 do 100 km/h skraćenim za 1,7 sekundi na 9,2 sekunde.

Ključne riječi:
corolla hibrid hibrid Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs

.::.