Vidiauto Novosti Najave Hyundai predstavio novu generaciju Kone

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 21.12.2022. 06:12

Hyundai predstavio novu generaciju Kone

Hyundai predstavio novu generaciju Kone

Hyundai je najavio drugu generaciju Kone, gradskog SUV modela koji će biti i dalje dostupan s motorima s unutarnjim sagorijevanjem, kao hibrid i u električnoj izvedbi, a u ponudi ostaje i sportska N izvedba.

Druga generacija Hyundai Kone ponovno donosi hrabar dizajn vanjskog dijela, što se pokazalo dobitnim u prvoj generaciji. No uspjehu je kumovala i široka lepeza modela, a isto će ostati i u drugoj generaciji. Tako će i dalje u ponudi biti izvedbe s klasičnim motorima, a tu je hibridna i potpuno električna izvedba, a neće izostati ni N Line izvedba.

Hyundai Kona_02

Nova Kona je 150 mm duža od prethodne i sada mjeri 4355 mm dužine, također je i šira i to za 25 mm, a povećan je i međuosovinski razmak za 60 mm. Sve to omogućuje nešto više prostora u kabini, ali i u prtljažniku. A kad smo već u unutrašnjosti, spomenimo i kako će u ponudi biti i dvostruki zaslon od 12,3 inča, a ručica automatskog mjenjača je prebačena iza upravljača kako bi se dobilo više prostora na središnjem dijelu među sjedalima.

Hyundai Kona_03

Vanjski dizajn je i dalje jedinstven, a zanimljivo je kako će svaka pogonska izvedba imati drugačiji prednji kraj, odnosno masku u branik, pa će biti lako prepoznati o kojoj je izvedbi riječ. No sve izvedbe imaju istu LED traku koja je smještena tik ispod poklopca motora.

Hyundai Kona_01

To su nažalost sve informacije koje su do sada objavljene, a iz Hyundaija kažu kako će svi detalji biti poznati uskoro.

Ključne riječi:
Hyundai Kona Kona EV Kona Hybrid
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.