Vidiauto Novosti Najave Najavljena nova generacija Toyote C-HR

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 07.12.2022. 04:44

Toyota konceptom najavila novu generaciju modela C-HR

Najavljena nova generacija Toyote C-HR

C-HR je u svojoj prvoj generaciji odisala vlastitim dizajnerskim izričajem, a Toyota s drugom generacijom namjerava podići stepenicu još više.

Koncept prve generacije Toyote C-HR je predstavljen u listopadu 2014. godine, dok je serijska izvedba stigla dvije godine kasnije, a upravo su objavljene i prve fotografije koncepta C-HR Prologue, kojim se najavljuje uskoro predstavljanje druge generacije ovog modela. Trenutačni model Toyota C-HR nastao je u laboratoriju ED², Toyotinom europskom središtu za razvoj dizajnerskih rješenja u Južnoj Francuskoj, a na istom mjestu će biti predstavljena i druga generacija.

2022 Toyota C-HR Prologue_03

Toyota C-HR Prologue dokazuje kako Toyota ostaje vjerna uspješnoj priči, a to se prvenstveno misli na dizajn, koji je u prvoj generaciji bio nešto sasvim novo za Toyotu. Dizajn je i dalje jedinstven, a u odnosu na prethodnika donosi veće kotače i kraće prevjese, što donosi sportskiji nastup.

2022 Toyota C-HR Prologue_01

No ono što donosi najviše novosti je i uvođenje treće boje karoserije. Prva generacija je uvela dvobojnu karoseriju, a nova će unijeti i treću boju. Iz priopćenja još nije jasno hoće li sve izvedbe imati trobojnu karoseriju ili će to ipak biti doplata.

2022 Toyota C-HR Prologue_02

A što se tiče pogona, novi C-HR će i dalje biti hibrid, ali će dobiti i svoju plug-in hibridnu izvedbu, a pogon će vjerojatno biti preuzet s nove generacije Priusa koji na europsko tržište ionako stiže samo u plug-in hibridnoj izvedbi. Premijera serijske izvedbe nove generacije modela C-HR se očekuje uskoro.

Ključne riječi:
C-HR C-HR Prologue hibrid koncept Plug-in hibrid Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. travanj 1995.

4-24-1995 Posljednja Corvette ZR-1

Posljednja Corvette ZR-1

Posljednja Corvette ZR-1 proizvedena je na današnji dan 1995. godine. Od 1990. do 1995. godine, proizvedeno je 6939 primjeraka Corvette ZR-1. GM-ova namjera je bila stvoriti ultimativni sportski automobil u pogledu cijene i performansi.

vs

.::.