Vidiauto Novosti Najave Elektronske vinjete stižu u Sloveniju

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 14.12.2021. 05:02

Slovenija uvodi e-vinjete: nema više fizičkih naljepnica

Elektronske vinjete stižu u Sloveniju

Od sljedeće godine više nema lijepljenja vinjeta na vjetrobransko staklo, jer se uvodi e-vinjeta, koju ćete moći kupiti i putem weba.

Od 2022. godine Slovenija uvodi nešto izmijenjen način plaćanja cestarine za sva motorna vozila najveće dopuštene mase do 3.500 kg. Cijene ostaju iste, a razlika je u tome što odsad nećete morati lijepiti fizičku vinjetu na vjetrobransko staklo, i kasnije je teško skinuti, već će vinjete biti elektronske i one će biti vezane uz registarsku oznaku.

e-vinjeta_web

Postoji još jedna mala razlika, koja ide na ruku kupcima, a to je da odsad godišnja e-vinjeta vrijedi godinu dana od kupnje, a ne više kalendarsku godinu. Cijena joj je 110 eura, i vrijedi za osobna vozila. Mjesečna e-vinjeta košta 30 eura, dok tjedna košta 15 eura, a dvije potonje ćete moći kupiti putem weba od 01. veljače sljedeće godine. Navedene cijene vrijede za cjenovni razred A2 u koji ubrajamo vozila najveće dopuštene mase do 3500 kilograma čija visina iznad prve osovine ne prelazi 1,3 metra (većina osobnih automobila, monovolumena, terenskih vozila, SUV i tzv. “pick up” vozila).

e-vinjeta_web_01

Webshop je dostupan i na hrvatskom jeziku, pa će kupnja biti laka i onima koji ne razumiju slovenski jezik, a za one koji ne vole kupovati putem interneta, e-vinjete će i dalje biti dostupne na svim prodajnim mjestima kao i do sada, a jedina razlika je to što ćete prilikom kupnje trebati znati registarsku oznaku, a dobit ćete samo račun, ne i fizičku naljepnicu.

Ključne riječi:
cestarina e-vinjeta Slovenija vinjeta Slovenija
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 1. siječanj 1942.

1-1-1942 Zabranjena prodaja automobila civilima u SAD-u

Zabranjena prodaja automobila civilima u SAD-u

Kongres SAD-a zabranio je prodaju novih automobila i komercijalnih vozila civilima. Do kraja mjeseca svi su se proizvođači u SAD-u prebacili na vojnu proizvodnju te je proizvodnja civilnih automobila u potpunosti zaustavljena.

vs