Vidiauto Novosti Najave Opel predstavio novu Astru Sports Tourer

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 02.12.2021. 04:52

Iako kraća, nova Astra Sports Tourer pruža više prostora

Opel predstavio novu Astru Sports Tourer

Nova generacija Opel Astre Sports Tourer je kraća, no donosi više prostora za putnike i prtljagu, kao i veći međuosovinski razmak, a u ponudi će biti i plug-in hibridna izvedba.

Opel je upravo predstavio potpuno novu generaciju Astre Sports Tourer, odnosno karavan inačice ovog modela, koja je u potpunosti promijenjena u odnosu na prethodnu generaciju, a donosi kraću karoseriju, veći međuosovinski razmak, veći prtljažnik i više prostora.

Opel Astra Sports Tourer_01

Nova Astra Sports Tourer je duga 4642 mm, široka 1860 mm i visoka 1480 mm, te dolazi s međuosovinskim razmakom od 2732 mm, što je za 70 mm više od prethodne generacije, odnosno 57 mm veći od nove Astre s 5 vrata. To bi trebalo omogućiti više prostora za koljena putnicima na stražnjoj klupi.

Opel Astra Sports Tourer_03

Profitirao je i prtljažnik koji sada u osnovi ima obujam od 608 litara, a preklapanjem naslona obujam se povećava na 1634 litre. Doduše, obujam je nešto manji ako odaberete plug-in hibridnu izvedbu, no ni tada on nije mali. U osnovi tada prima 548 litara, a s preklopljenim naslonom raste na 1574 litre.

Opel Astra Sports Tourer_02

Ponuda motora je poznata, a čine je 1,2-litreni turbo benzinci sa 110 KS i 130 KS, te turbo dizelaš sa 130 KS. U ponudi su i plug-in izvedbe sa 180 KS i 225 KS, a potonja izvedba stiže nešto kasnije. U ponudi su ručni i automatski mjenjači, a hibridne izvedbe dolaze s 12,4 kWh baterijom koja omogućuje autonomiju do 60 km.

Opel Astra Sports Tourer_04

Ostali detalji su već poznati s 5-vratne Astre – Vizir prednja maska, AGR sjedala, Intelli-Lux LED Pixel svjetla, Nappa koža, digitalna instrument ploča i ostali detalji. Opel još nije objavio točan početak prodaje, kao ni cijenu, pa ćemo za te podatke morati još malo pričekati.

Ključne riječi:
Astra Sports Tourer karavan Opel plug-in hibrid
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 4. srpanj 1984.

200. pobjeda Richarda Pettya

Richard Petty, kralj NASCAR utrka ubilježio je svoju 200-tu pobjedu u karijeri na utrci Firecracker 400 race u Daytoni. Utrci je prisustvovao rekordan broj gledatelja među kojima je bio i tadašnji predsjednik SAD-a Ronald Reagan.

vs