Vidiauto Novosti Najave 3,5 Green NCAP zvjezdice za Mazdu2

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 27.10.2021. 06:20

Green NCAP: Mazda2 briljirala u stvarnoj potrošnji goriva

3,5 Green NCAP zvjezdice za Mazdu2

Green NCAP ocijenio je Mazdu2 pogonjenu 1,5-litrenim Skyactiv-G motorom (55 kW/75 KS) s 3,5 zvjezdice za potrošnju goriva i emisiju.

Rezultat ispitivanja stavlja testiranu verziju Mazdinog 1,5-litrenog Skyactiv-G s 55 kW/75 KS u vrlo ekskluzivni klub vozila pogonjenih motorom s unutarnjim izgaranjem. Lagan, odzivan te istovremeno učinkovit, Mazdin gradski model  jedno je od samo tri vozila pokretanih motorom s unutarnjim izgaranjem bez potpuno hibridnog sustava kojima su dodijeljene 3,5 zvjezdice. Samo potpuno električni modeli s baterijom (BEV) i plug-in električni modeli (PHEV) postigli su više Green NCAP ocjene.

Mazda2_GreenNCAP_Teaser-image

Najnovija verzija Mazde2 2022 snage 55 kW/75 PS pogonjena je Skyactiv-G benzinskim motorom nove tehnologije s višim omjerom kompresije (15:1 u odnosu na 13:1). Kao rezultat toga, Mazda je smanjila potrošnju goriva i emisiju CO2 za oko 10 % u usporedbi s testiranim modelom, unatoč tome što je ostala bez Mazdinog blagog hibridnog sustava, istovremeno povećavši okretni moment za 6 %. A Mazdine službene brojke iznimno su točne i u stvarnim uvjetima vožnje: prosječna potrošnja Mazde2 tijekom Green NCAP testova bila je tek neznatno veća od službene brojke kombiniranog ciklusa WLTP-a.

2027_Mazda2_IPM5_GERLHD_7

Kao inicijativa proizašla iz organizacije za procjenu sigurnosti Euro NCAP, Green NCAP prepoznaje proizvođače automobila čiji modeli nadilaze minimalne zahtjeve u smislu učinkovitosti i emisije iz ispušne cijevi. To čini pomoću niza cestovnih i laboratorijskih testova koji odražavaju različite realne situacije u vožnji uključujući ekstremne temperature (od -7°C do +35°C), nadmorske visine do 1.200 m, kratka putovanja, teška opterećenja i brzu vožnju autocestom. Ocjena zvjezdicom pokazuje prosječne rezultate u tri područja koji pokrivaju energetsku učinkovitost, razinu zagađenja i emisiju stakleničkih plinova.

Ključne riječi:
ekologija Green NCAP Mazda 2 Mazda2
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. travanj 1925.

4-25-1925 Debi Maseratija

Debi Maseratija

Prvi automobil Alfierija Maseratija, Tipo 26, debitirao je pobijedivši u svojoj klasi u Targa Floriju. Alfieri Maserati sam je vozio trkaći automobil.

vs

.::.