Vidiauto Novosti Najave 3,5 Green NCAP zvjezdice za Mazdu2

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 27.10.2021. 06:20

Green NCAP: Mazda2 briljirala u stvarnoj potrošnji goriva

3,5 Green NCAP zvjezdice za Mazdu2

Green NCAP ocijenio je Mazdu2 pogonjenu 1,5-litrenim Skyactiv-G motorom (55 kW/75 KS) s 3,5 zvjezdice za potrošnju goriva i emisiju.

Rezultat ispitivanja stavlja testiranu verziju Mazdinog 1,5-litrenog Skyactiv-G s 55 kW/75 KS u vrlo ekskluzivni klub vozila pogonjenih motorom s unutarnjim izgaranjem. Lagan, odzivan te istovremeno učinkovit, Mazdin gradski model  jedno je od samo tri vozila pokretanih motorom s unutarnjim izgaranjem bez potpuno hibridnog sustava kojima su dodijeljene 3,5 zvjezdice. Samo potpuno električni modeli s baterijom (BEV) i plug-in električni modeli (PHEV) postigli su više Green NCAP ocjene.

Mazda2_GreenNCAP_Teaser-image

Najnovija verzija Mazde2 2022 snage 55 kW/75 PS pogonjena je Skyactiv-G benzinskim motorom nove tehnologije s višim omjerom kompresije (15:1 u odnosu na 13:1). Kao rezultat toga, Mazda je smanjila potrošnju goriva i emisiju CO2 za oko 10 % u usporedbi s testiranim modelom, unatoč tome što je ostala bez Mazdinog blagog hibridnog sustava, istovremeno povećavši okretni moment za 6 %. A Mazdine službene brojke iznimno su točne i u stvarnim uvjetima vožnje: prosječna potrošnja Mazde2 tijekom Green NCAP testova bila je tek neznatno veća od službene brojke kombiniranog ciklusa WLTP-a.

2027_Mazda2_IPM5_GERLHD_7

Kao inicijativa proizašla iz organizacije za procjenu sigurnosti Euro NCAP, Green NCAP prepoznaje proizvođače automobila čiji modeli nadilaze minimalne zahtjeve u smislu učinkovitosti i emisije iz ispušne cijevi. To čini pomoću niza cestovnih i laboratorijskih testova koji odražavaju različite realne situacije u vožnji uključujući ekstremne temperature (od -7°C do +35°C), nadmorske visine do 1.200 m, kratka putovanja, teška opterećenja i brzu vožnju autocestom. Ocjena zvjezdicom pokazuje prosječne rezultate u tri područja koji pokrivaju energetsku učinkovitost, razinu zagađenja i emisiju stakleničkih plinova.

Ključne riječi:
ekologija Green NCAP Mazda 2 Mazda2
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 3. prosinac 1979.

12-3-1979 Kraj Pacera

Kraj Pacera

Tvrtka AMC proizvodi posljednji Pacer. Automobil neobičnog futurističkog dizajna postao je vrlo popularan radi, za američke standarde, niske potrošnje goriva. Pacer je novim generacijama postao poznat po filmu Wayne's world u kojem ga vozi Garth.

vs