Vidiauto Novosti Najave Ovo je novi Jeep Grand Cherokee 4xe

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 04.10.2021. 04:34

Predstavljen je najnapredniji Jeep Grand Cherokee dosad

Ovo je novi Jeep Grand Cherokee 4xe

Jeep je predstavio novu generaciju Grand Cherokeeja, koja na europske ceste dolazi sljedeće ljeto, a po prvi puta će biti dostupan u plug-in hibridnoj izvedbi pod oznakom 4xe.

Jedan od najpoznatijih terenaca dobio je potpuno novu petu generaciju, a riječ je o Jeepu Grand Cherokee. A osim najnaprednijih sustava i moderne unutrašnjosti, ovaj će model biti po prvi puta dostupan i u 4xe izvedbi, odnosno kao plug-in hibrid.

2022 Jeep Grand Cherokee Trailhawk 4xe_01

Grand Cherokee 4xe pokreće dvolitreni turbo benzinski motor koji je kombiniran s dva elektromotora, a ukupna snaga sustava je 280 kW/380 KS i 637 Nm okretnog momenta, a mjenjač je automatski s 8 stupnjeva prijenosa. Pogon je na sve kotače, a 17 kWh baterija omogućuje ovom modelu autonomiju na struju do 40 km, odnosno ukupna autonomija ovog modela je 708 km.

2022 Jeep Grand Cherokee Trailhawk 4xe_03

U ponudi su još dva benzinska motora, no oni vjerojatno neće biti dostupni u EU, a riječ je o 3,6-litrenom V6 motoru koji razvija snagu od 219 kW/298 KS, te o 5,7-litrenom V8 motoru koji razvija maksimalnu snagu od 266 kW/368 KS.

2022 Jeep Grand Cherokee Trailhawk 4xe_02

Osim toga, Grand Cherokee je sposoban i izvan asfalta, pa je tako udaljenost od tla do 28,7 cm, a može voziti i kroz vodu dubine do 61 cm. Dio je to mogućnosti Trailhawk paketa koji je dizajniran posebno za off-road vožnju i uključuje Quadra-Lift zračni ovjes i aktivni Quadra-Drive II razvodnu kutiju koja omogućuje upravljanje stražnjim diferencijalom s ograničavanjem proklizavanja. Grand Cherokee posjeduje i poseban sustav protiv ''ljuljanja'', odnosno omogućuje da i na iznimno teškim terenima kotači uvijek dodiruju tlo.

2022 Jeep Grand Cherokee Trailhawk 4xe_04

Tu je i potpuno nova unutrašnjost koja uključuje 10,1-inčnu digitalnu instrument ploču i 10,1-inčni središnji multimedijski zaslon koji dolazi s najnovijim Uconnect 5 sustavom, koji je brži do pet puta u odnosu na prethodnu izvedbu. Novost je i 10,25-inčni interaktivni zaslon ispred suvozača, a i za putnike straga su osigurani 10,1-inčni zasloni s memorijom od 16 GB.

2022 Jeep Grand Cherokee Trailhawk 4xe_05

Uz to, iz Jeepa kažu kako su svi materijali koji se koriste u unutrašnjosti puno kvalitetniji i ugodniji za korištenje, a prednje putnike očekuju i grijana i hlađena sjedala, kao i opcijska masažna sjedala. Novi Jeep Grand Cherokee na europsko tržište stiže sljedeće ljeto, a tada će biti objavljene i njegove cijene.

Ključne riječi:
Grand Cherokee 4xe Jeep Plug-in hibrid SUV terenac
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs