Vidiauto Novosti Najave Nova generacija za pick-up Ford Ranger

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 25.11.2021. 04:29

Ovo je potpuno nova generacija za pick-up Ford Ranger

Nova generacija za pick-up Ford Ranger

Ranger je najtraženiji pick-up na europskom tržištu, a s novim će modelom zasigurno učvrstiti tu poziciju, a u ponudi će biti s turbo dizel motorima, a u budućnosti bi se mogao ponuditi i plug-in hibrid.

Ford je objavio prve fotografije i informacije o potpuno novoj generaciji Rangera, a riječ je o najtraženijem pick-up modelu na europskom tržištu, gdje drži gotovo 40 % tržišta. Nova generacija bi trebala u svemu biti bolja, pa neće izostati ni uspjeh.

NextGenRanger_Wildtrak_Rear 3QTR_motion_sand

Sada Ranger dolazi s ozbiljnijim izgledom, a velika svjetla sprijeda dolaze s C oblikom LED dnevnih svjetala, tu je i 5 cm veći međuosovinski razmak, kao i dodatne stepenice iza stražnjih kotača koje olakšavaju penjanje, a vrata prtljažnog prostora mogu poslužiti kao radni stol.

NextGenRanger_XLT_Sport_WildTrak

Na europskom tržištu u ponudi neće biti benzinci, a još se ne zna ni koji od dizel motora će biti u ponudi. A nudi se četiri cilindrični turbo dizel u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim ili automatskim mjenjačem, slijedi dvolitreni četiri cilindrični bi-turbo dizelaš u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim ili 10-stupanjskim automatskim mjenjačem, dok vrh ponude čini trolitreni V6 turbo dizel koji dolazi samo s automatskim mjenjačem. Ford još nije objavio koliku snagu ima pojedini model. Također, očekuje se kako će u budućnosti biti ponuđen i plug-in hibrid.

NextGenRanger_XLT_cargo management

Ranger dolazi i s kamerama u 360 stupnjeva, kao i osvjetljenjem u 360 stupnjeva, a tu je i ažuriranje over-the-air. Pogon će biti na stražnje ili na sve kotače, ovisno o izvedbi. Uz to, bit će ponuđeno i nekoliko raznih izvedbi, no još se ne zna koje će biti dostupne u Europi.

NextGenRanger_XLT_Interior_RHD (1)

Unutrašnjost donosi više prostora, kvalitetnije materijale, ali i više tehnologije, a zanimljivo je kako je nas redišnjem grebenu ugrađen 10 ili 12-inčni zaslon s najnovijim Sync4 infotainment sustavom, a bit će zanimljivo vidjeti podržava li zaslon rad s rukavicama. Osim toga, kupci će moći i izabrati jedan od šest načina vožnje.

NextGenRanger_Wildtrak_Front 3QTR_static_tarmac 1

Ford je bio prilično štur s informacijama, pa ćemo naknadno saznati sve detalje o svim izvedbama, kao i tehničke informacije, a tada ćemo objaviti cijenu. A na novi model ćete se načekati, jer narudžbe kreću krajem 2022. godine, s prvim isporukama na početku 2023. godine!

Ključne riječi:
Ford nova generacija pick-up Ranger
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs