Vidiauto Novosti Najave Nova generacija za pick-up Ford Ranger

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 25.11.2021. 04:29

Ovo je potpuno nova generacija za pick-up Ford Ranger

Nova generacija za pick-up Ford Ranger

Ranger je najtraženiji pick-up na europskom tržištu, a s novim će modelom zasigurno učvrstiti tu poziciju, a u ponudi će biti s turbo dizel motorima, a u budućnosti bi se mogao ponuditi i plug-in hibrid.

Ford je objavio prve fotografije i informacije o potpuno novoj generaciji Rangera, a riječ je o najtraženijem pick-up modelu na europskom tržištu, gdje drži gotovo 40 % tržišta. Nova generacija bi trebala u svemu biti bolja, pa neće izostati ni uspjeh.

NextGenRanger_Wildtrak_Rear 3QTR_motion_sand

Sada Ranger dolazi s ozbiljnijim izgledom, a velika svjetla sprijeda dolaze s C oblikom LED dnevnih svjetala, tu je i 5 cm veći međuosovinski razmak, kao i dodatne stepenice iza stražnjih kotača koje olakšavaju penjanje, a vrata prtljažnog prostora mogu poslužiti kao radni stol.

NextGenRanger_XLT_Sport_WildTrak

Na europskom tržištu u ponudi neće biti benzinci, a još se ne zna ni koji od dizel motora će biti u ponudi. A nudi se četiri cilindrični turbo dizel u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim ili automatskim mjenjačem, slijedi dvolitreni četiri cilindrični bi-turbo dizelaš u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim ili 10-stupanjskim automatskim mjenjačem, dok vrh ponude čini trolitreni V6 turbo dizel koji dolazi samo s automatskim mjenjačem. Ford još nije objavio koliku snagu ima pojedini model. Također, očekuje se kako će u budućnosti biti ponuđen i plug-in hibrid.

NextGenRanger_XLT_cargo management

Ranger dolazi i s kamerama u 360 stupnjeva, kao i osvjetljenjem u 360 stupnjeva, a tu je i ažuriranje over-the-air. Pogon će biti na stražnje ili na sve kotače, ovisno o izvedbi. Uz to, bit će ponuđeno i nekoliko raznih izvedbi, no još se ne zna koje će biti dostupne u Europi.

NextGenRanger_XLT_Interior_RHD (1)

Unutrašnjost donosi više prostora, kvalitetnije materijale, ali i više tehnologije, a zanimljivo je kako je nas redišnjem grebenu ugrađen 10 ili 12-inčni zaslon s najnovijim Sync4 infotainment sustavom, a bit će zanimljivo vidjeti podržava li zaslon rad s rukavicama. Osim toga, kupci će moći i izabrati jedan od šest načina vožnje.

NextGenRanger_Wildtrak_Front 3QTR_static_tarmac 1

Ford je bio prilično štur s informacijama, pa ćemo naknadno saznati sve detalje o svim izvedbama, kao i tehničke informacije, a tada ćemo objaviti cijenu. A na novi model ćete se načekati, jer narudžbe kreću krajem 2022. godine, s prvim isporukama na početku 2023. godine!

Ključne riječi:
Ford nova generacija pick-up Ranger
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 4. prosinac 1971.

12-4-1971 Najveći opoziv vozila u povijesti

Najveći opoziv vozila u povijesti

General Motors je opozvao 6.700.000 vozila zbog greške na motorima. To je bio najveći dobrovoljni sigurnosni opoziv u povijesti autoindustrije.

vs