Vidiauto Novosti Najave Suzuki je predstavio novi SX4 S-Cross

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 30.11.2021. 04:20

Novi izgled za novi Suzuki SX4 S-Cross, a uskoro i novi hibridni motor

Suzuki je predstavio novi SX4 S-Cross

Suzuki je predstavio treću generaciju uspješnog modela SX4 S-Cross, no iako donosi novi izgled izvana i u unutrašnjosti, podvozje i motor su ostali isti.

Iako je riječ o trećoj generaciji modela Suzuki SX4 S-Cross, tehnički gledano, radi se o velikom redizajnu, jer novi model donosi novi vanjski i unutarnji dizajn, no motor, podvozje i pogon su ostali isti kao i kod prethodnika. Istina, to ne znači da je to nešto loše, jer se taj motor pokazao kao odličan izbor za ovaj model.

Suzuki SX4 S-Cross_01

Riječ je o 1,4-litrenom BoosterJet turbo benzinskom motoru koji dolazi s 48-voltnom blagom hibridnom tehnologijom, maksimalna snaga mu je 95 kW/129 KS, a tu je i 235 Nm okretnog momenta. Uz to, dolazi i s 14 KS snažnim starter generatorom. U ponudi su 6-stupanjski ručni ili automatski mjenjače, te pogon na prednje ili na sve kotače (AllGrip).

Suzuki SX4 S-Cross_02

Maksimalna brzina ovog modela je 190 km/h, a za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba 9,5 sekundi (2WD), dok je prosječna potrošnja 5,3 litre za izvedbe s ručnim mjenjačem, odnosno 5,7 litara za izvedbe s automatskim mjenjačem. A ovdje treba napomenuti kako je najavljen i pravi hibridni model koji će stići do kraja sljedeće godine.

Suzuki SX4 S-Cross_04

Iako su dimenzije vozila ostale identične kao kod prethodnika, drugačiji dizajn bi trebao ponuditi i malo više prostora za putnike, a novodizajnirana unutrašnjost je napravljena od kvalitetnijih materijala, pa će i boravak u njoj biti ugodniji. Tu je i novi 7 ili 9-inčni multimedijski zaslon, a naslone za ruke ugrađen je za prednje i stražnje putnike.

Suzuki SX4 S-Cross_03

Prtljažnik je obujma 430 litara, dok se preklapanjem stražnjih naslona njegov obujam povećava na 1230 litara. Novi S-Cross bi kod nas trebao stići početkom godine, no cijena još nije poznata. Zna se samo kako će u Njemačkoj osnovni model koštati 29.290 EUR, što je poskupljenje od oko 4.000 EUR u odnos na aktualni model, a donosi nešto više serijske opreme.

Ključne riječi:
48V blagi hibrid blagi hibrid hibrid S-Cross SUV Suzuki SX4
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 27. studeni 1968.

11-27-1968 Zlatna ploča za «vozačku glazbu»

Zlatna ploča za «vozačku glazbu»

Prvi album grupe Steppenwolf s legendarnom pjesmom «Born to be wild» prodan je u 500.000 primjeraka. Pjesma je postala najveći hit grupe te je do danas najomiljenija «vozačka pjesma» na svijetu.

vs