Vidiauto Novosti Najave Mazda najavila nove modele CX-60 i CX-80

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 08.10.2021. 05:54

Mazda proširuje SUV ponudu novim modelima CX-60 i CX-80

Mazda najavila nove modele CX-60 i CX-80

Novi modeli Mazda CX-60 i CX-80 bit će predstavljeni unutar sljedeće dvije godine, a za prvu polovicu 2022. godine najavljen je i model MX-30 s generatorom pogonjenim rotacijskim motorom.

Mazda je objavila kako za europsko tržište priprema dva nova SUV modela iz grupe velikih proizvoda, pa će tako od budućih modela CX-60, CX-70, CX-80 i CX-90, na europsko tržište stići SUV modeli CX-60 i CX-80. Modeli će biti predstavljeni unutar sljedeće dvije godine.

Mazda_at_2017_Tokyo_Motor_Show_32

Novi modeli će biti predstavljeni u izvedbama s dva i tri reda sjedala, a bit će riječ o plug-in hibridnim izvedbama u kombinaciji s četverocilindarskim motorima. Uz to, bit će predstavljena i nova generacija rednih šesterocilindarskih benzinskih i dizelskih motora, Skyactiv-X i Skyactiv-D, a oni će također biti predstavljena u kombinaciji s 48V blago-hibridnim sustavom.

Mazda MX-30 Launch Edition Luxury Modern 15

Za prvu polovicu sljedeće godine najavljena je i nova izvedba modela MX-30, a bit će riječ o novoj verziji Mazdinog prvog velikoserijskog eletričnog automobila koji uključuje više tehnologija elektrifikacije koristeći Mazdin jedinstveni rotacijski motor kao generator.

Mazda_VISION_COUPE-most_beautiful_concept_award-2018-2

Od oko 2025. godine tvrtka će predstaviti niz novih proizvoda na novoj platformi konstruiranoj za električni pogon. Uvođenjem ovih modela, Mazda je na putu da do 2030. dovrši elektrifikaciju svog kompletnog asortimana. Uz to, Mazda za sada nije ništa konkretno rekla o novoj generaciji ''šestice'', a o kojoj se već dugo šuška kako će dobiti pogon na stražnje kotače i šesterocilindrične motore, pa informacije o tom modelu još moramo čekati.

Ključne riječi:
48V blagi hibrid CX-60 CX-80 Mazda Mazda 6 Plug-in hibrid rotacijski motor Wankel
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. prosinac 1977.

12-5-1977 Prednji pogon za Amerikance

Prednji pogon za Amerikance

Predstavljen je Plymouth Horizon, prvi mali američki automobil s prednjim pogonom. Tehnički napredak na području pogonske tehnologije omogućio je smanjenje dimenzija i troškova proizvodnje sustava prednjeg pogona.

vs