Vidiauto Novosti Najave Honda najavila potpuno novi Civic Type R

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 11.10.2021. 05:42

Potpuno nova Honda Civic Type R najavljena već za 2022. godinu

Honda najavila potpuno novi Civic Type R

Dvije fotografije zamaskiranog Civica Type R dovoljan su razlog da zatitra srce svakog ljubitelja japanskih jurilica, a potpune informacije o novoj generaciji bit će dostupne već sljedeće godine.

Ljubitelji sportskih kompakata iz Japana ponovno će doći na svoje, nakon što je Honda potvrdila kako i nova generacija Civica dobiva svoju Type R izvedbu, koja će na tržište stići već sljedeće godine. Doduše, trebat će pričekati skoro godinu dana, jer se europska premijera Civica očekuje tek na jesen, a vjerojatno će se odmah predstaviti i Type R izvedba.

02 2023 Honda Civic Type R - Camo

Osim dvije fotografije zamaskiranog Civica Type R, Honda nije baš bila velikodušna s informacijama, kao ni tehničkim podacima o novom modelu. Tako se dosad zna kako će na europsko tržište stići samo izvedba s 5 vrata, a isto tako pogonit će je isključivo hibridni pogonski sustavi, a kako je Honda još ranije objavila kako će se na europskom tržištu prodavati samo elektrificirane izvedbe, tako možemo zaključiti i kako će novi Civic Type R imati hibridni pogonski sustav.

2022-Honda-Civic-Hatchback-e_HEV_01 (1)

Doduše, to će vjerojatno biti klasičan hibrid, dok se plug-in izvedba ne očekuje, barem ne za sada. No sve strože norme će možda i to primijeniti. Uz to, zna se kako će pogon biti na prednje kotače, a mijenač bi trebao biti ručni sa 6 stupnjeva prijenosa. Unutrašnjost će sada biti elegantnija, ali sa sportskim naglascima kao što su školjkasta sportska sjedala i sportski volan, a sportsku temu će dobiti i digitalna instrument ploča, kao i središnji multimedijski zaslon. Jedva čekamo!

Ključne riječi:
Civic Type R hibrid Honda sportski automobili
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.