Vidiauto Novosti Najave Dogodine stiže prvi električni Jeep

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 03.03.2022. 04:05

Jeep priprema svoj prvi potpuno električni model

Dogodine stiže prvi električni Jeep

Jeep je najavio kako će sljedeće godine započeti s prodajom svojeg prvog potpuno električnog modela, a za sada se jako malo toga zna o njemu.

Ovih dana Stellantis grupacija je predstavila svoj novi strateški plan Dare Forward 2030, a pritom je najavljeno i kako će Jeep predstaviti svoj prvi električni model čija će prodaja krenuti sljedeće godine. Izvršni direktor Stellantisa, Carlos Tavares, otkrio je dvije fotografije novog modela, a dio je to globalne inicijative prema punoj elektrifikaciji svojeg portfelja.

2023 Jeep EV 01

Novi će model biti lansiran početkom godine, a s njime marka Jeep radi novi korak ka postizanju vizije - Zero Emission Freedom, odnosno Sloboda bez emisije. Novi model će biti postavljen na novu platformu, koju će vjerojatno preuzeti od modela Peugeot 2008, odnosno Opel Mokka, barem se tako čini s fotografija. Dizajn je pak tipičan za marku, s dobrim miksom Compassa i Renegadea, a prema svemu sudeći, završni dizajn bi trebao biti vrlo sličan s tek razlikama u detaljima.

2023 Jeep EV 02

Sve ostale informacije, uključujući i snagu motora, kao i kapacitet baterije, odnosno autonomija, još uvijek su velika nepoznanica, no očekujemo kako ćemo prve informacije o novom Jeepu imati već u drugoj polovici godine.

Ključne riječi:
električni SUV EV Jeep SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs