Vidiauto Novosti Najave Dogodine stiže prvi električni Jeep

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 03.03.2022. 04:05

Jeep priprema svoj prvi potpuno električni model

Dogodine stiže prvi električni Jeep

Jeep je najavio kako će sljedeće godine započeti s prodajom svojeg prvog potpuno električnog modela, a za sada se jako malo toga zna o njemu.

Ovih dana Stellantis grupacija je predstavila svoj novi strateški plan Dare Forward 2030, a pritom je najavljeno i kako će Jeep predstaviti svoj prvi električni model čija će prodaja krenuti sljedeće godine. Izvršni direktor Stellantisa, Carlos Tavares, otkrio je dvije fotografije novog modela, a dio je to globalne inicijative prema punoj elektrifikaciji svojeg portfelja.

2023 Jeep EV 01

Novi će model biti lansiran početkom godine, a s njime marka Jeep radi novi korak ka postizanju vizije - Zero Emission Freedom, odnosno Sloboda bez emisije. Novi model će biti postavljen na novu platformu, koju će vjerojatno preuzeti od modela Peugeot 2008, odnosno Opel Mokka, barem se tako čini s fotografija. Dizajn je pak tipičan za marku, s dobrim miksom Compassa i Renegadea, a prema svemu sudeći, završni dizajn bi trebao biti vrlo sličan s tek razlikama u detaljima.

2023 Jeep EV 02

Sve ostale informacije, uključujući i snagu motora, kao i kapacitet baterije, odnosno autonomija, još uvijek su velika nepoznanica, no očekujemo kako ćemo prve informacije o novom Jeepu imati već u drugoj polovici godine.

Ključne riječi:
električni SUV EV Jeep SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 5. srpanj 1933.

Začetak legende zvane Autobahn

Fritz Todt proglašen je ukazom Adolfa Hitlera glavnim inspektorom za njemačke ceste uz glavni zadatak da izgradi sustav autocesta. Do 1936. je izgrađeno oko 100.000 km autocesta čime je njemačka dobila najsuvremeniju cestovnu mrežu u svijetu.

vs