Vidiauto Novosti Najave Ovo je potpuno novi Alfa Romeo Tonale

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 09.02.2022. 06:09

Konačno predstavljen i potpuno novi Alfa Romeo Tonale

Ovo je potpuno novi Alfa Romeo Tonale

Alfa Romeo je predstavio dugoočekivani kompaktni SUV Tonale, koji donosi privlačan izgled, elektrificirane benzinske motore, ali i dizel motor.

Konačno smo dočekali premijeru modela Tonale, novog Alfa Romea, koji će biti prilično važan model ovog proizvođača, a zahvaljujući atraktivnom izgledu i snažnim pogonskim motorima, te mnogim drugim detaljima, mogao bi ponovno uzdignuti ovaj brend.

Alfa Romeo Tonale_01

Tonale pogone hibridni 1,5-litreni turbo benzinac koji je dostupan u izvedbi sa 130 KS i sa 160 KS, od kojih potonji ima turbo promjenjive geometrije, a oba su uparena sa 7-stupanjskim Alfa Romeo TCT automatskim mjenjačem s dvije spojke, a sve to je kombinirano s 48-voltnim ''P2'' električnim motorom.

Alfa Romeo Tonale_03

Najsnažnija izvedba dolazi kao plug-in hibrid koji se sastoji od 1,3-litrenog turbo benzinca i elektromotora koji daju maksimalnu snagu od 275 KS, pogon je na sve kotače, a na struju ova izvedba može priječi do 60 km mješovite vožnje, odnosno do 80 km u gradu. Uz to, najavljen je i turbo dizel sa 160 KS, koji će se na tržištu naći u drugoj polovici godine.

Alfa Romeo Tonale_04

Tonale je dug 4,53 mm, što je desetak cm manje od Stelvia, na kojeg podsjećaju bočne linije, dok je ostatak dizajna inspiriran nekim povijesnim modelima, a vozi se na karakterističnim aluminijskim naplatcima koji idu do veličine sve do 20 inča. Spomenimo i prtljažnik obujma 500 litara, odnosno 450 litara kod plug-in hibridne izvedbe.

Alfa Romeo Tonale_05

Unutrašnjost donosi 12,3-inčnu digitalnu instrument ploču, koja je razvijena baš za ovaj model, a u središnjoj konzoli se nalazi prepoznatljivi DNA prekidač za odabir vožnje. Tu je i najnoviji softver na središnjem multimedijskom zaslonu koji podržava bežično spajanje s Android Auto i Apple CarPlay aplikacijama, a paljenje vozila se radi putem tipke koja se nalazi s lijeve strane volana.

Alfa Romeo Tonale_02

Tonale je opremljen i svim najnovijim tehnologijama, kako one koje pomažu vozaču, tako i sigurnosne, a omogućuje autonomnu vožnju razine 2 - to znači da ima adaptivni tempomat, sustav za zadržavanje vozila u traci i pomoć pri vožnji u zastoju. Narudžbe za novi Alfa Romeo Tonale kreću od travnja, a tada će biti objavljene i cijene ovog noviteta, a u domaće salone bi trebao stići istovremeno.

Ključne riječi:
Alfa Romeo Plug-in hibrid pogon na četiri kotača SUV Tonale
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. srpanj 1987.

Predstavljen Ferrari F40

Enzo Ferrari je na proslavi 40. godišnjice svoje tvrtke predstavio do tada najbrži Ferrari – model F40. Spartanski opremljen automobil je do 100 km/h ubrzavao za oko 3,5 sekundi i razvijao maksimalnu brzinu od 324 km/h.

vs

.::.