Vidiauto Novosti Najave Hilux je izabran za najbolji pick-up

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 24.11.2021. 05:58

Toyota Hilux izabrana za najbolji pick-up automobil za 2022. i 2023. godinu

Hilux je izabran za najbolji pick-up

Nagradu za međunarodni pick-up godine (IPUA) dodjeljuje međunarodni žiri IVOTY, a zanimljivo je kako su ove godine završna testiranja održana na Velebitu.

Toyota Hilux je osvojila Međunarodnu nagradu za najbolji pick-up automobil za 2022. i 2023. godinu. Svečanost dodjele ove prestižne nagrade održana je tijekom salona Solutrans 2021. u Lyonu u Francuskoj. Međunarodna nagrada za pick-up (International Pick-up Award – IPUA) održava se svake druge godine (ovo je šesto izdanje), a o najboljem je odlučivao Međunarodni žiri Nagrade za teretno vozilo godine (International Van of the Year Award Jury – IVOTY) u kojem je bilo 19 predstavnika specijaliziranih magazina.

hilux-4

Svakom proglašenju pobjednika prethodi zajedničko testiranje svih automobila koji se natječu za ovu prestižnu nagradu. Ove godine testiranje je održano početkom listopada u Hrvatskoj - točnije na Velebitu - gdje su članovi žirija tijekom tri dana imali priliku isprobati sva vozila na cesti kao i izvan uređenih cesta. Ove godine u konkurenciji su bili Isuzu D-Max, Jeep Gladiator te Toyota Hilux koja je proglašena najboljim automobilom.

2021 Toyota Hilux_07

''Višenamjenska vozila se proizvode i prodaju u cijelom svijetu, pri čemu se i proizvod i tržište neprekidno razvijaju, a mnoge marke postavljaju visoke standarde performansi, sigurnosti i udobnosti za vozača i suvozača'', objasnio je Jarlath Sweeney, predsjednik Međunarodnog žirija IVOTY.

2021 Toyota Hilux_05

Prvu generaciju Hiluxa Toyota je predstavila 21. ožujka 1968. u Japanu, a godinu dana kasnije ovaj je model uveden i na europsko tržište. Otad je Hilux pick-up postao jedan od najuspješnijih modela u Toyotinoj ponudi. Proslavljen zbog svoje kvalitete, trajnosti i pouzdanosti, nezaustavljivi Hilux stalno i iznova dokazuje svoju nepobjedivost. Osvojio je Sjeverni pol, vulkane na Islandu, Antarktik, mjesto na postolju na Reliju Dakar… Danas se Hilux proizvodi u 6, a prodaje u 180 zemalja diljem svijeta. S isporučenih više od 18 milijuna vozila u cijelom svijetu, on je najprodavaniji pick-up na svijetu.

Ključne riječi:
Hilux IVOTY pick-up Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs