Vidiauto Novosti Najave Hilux je izabran za najbolji pick-up

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 24.11.2021. 05:58

Toyota Hilux izabrana za najbolji pick-up automobil za 2022. i 2023. godinu

Hilux je izabran za najbolji pick-up

Nagradu za međunarodni pick-up godine (IPUA) dodjeljuje međunarodni žiri IVOTY, a zanimljivo je kako su ove godine završna testiranja održana na Velebitu.

Toyota Hilux je osvojila Međunarodnu nagradu za najbolji pick-up automobil za 2022. i 2023. godinu. Svečanost dodjele ove prestižne nagrade održana je tijekom salona Solutrans 2021. u Lyonu u Francuskoj. Međunarodna nagrada za pick-up (International Pick-up Award – IPUA) održava se svake druge godine (ovo je šesto izdanje), a o najboljem je odlučivao Međunarodni žiri Nagrade za teretno vozilo godine (International Van of the Year Award Jury – IVOTY) u kojem je bilo 19 predstavnika specijaliziranih magazina.

hilux-4

Svakom proglašenju pobjednika prethodi zajedničko testiranje svih automobila koji se natječu za ovu prestižnu nagradu. Ove godine testiranje je održano početkom listopada u Hrvatskoj - točnije na Velebitu - gdje su članovi žirija tijekom tri dana imali priliku isprobati sva vozila na cesti kao i izvan uređenih cesta. Ove godine u konkurenciji su bili Isuzu D-Max, Jeep Gladiator te Toyota Hilux koja je proglašena najboljim automobilom.

2021 Toyota Hilux_07

''Višenamjenska vozila se proizvode i prodaju u cijelom svijetu, pri čemu se i proizvod i tržište neprekidno razvijaju, a mnoge marke postavljaju visoke standarde performansi, sigurnosti i udobnosti za vozača i suvozača'', objasnio je Jarlath Sweeney, predsjednik Međunarodnog žirija IVOTY.

2021 Toyota Hilux_05

Prvu generaciju Hiluxa Toyota je predstavila 21. ožujka 1968. u Japanu, a godinu dana kasnije ovaj je model uveden i na europsko tržište. Otad je Hilux pick-up postao jedan od najuspješnijih modela u Toyotinoj ponudi. Proslavljen zbog svoje kvalitete, trajnosti i pouzdanosti, nezaustavljivi Hilux stalno i iznova dokazuje svoju nepobjedivost. Osvojio je Sjeverni pol, vulkane na Islandu, Antarktik, mjesto na postolju na Reliju Dakar… Danas se Hilux proizvodi u 6, a prodaje u 180 zemalja diljem svijeta. S isporučenih više od 18 milijuna vozila u cijelom svijetu, on je najprodavaniji pick-up na svijetu.

Ključne riječi:
Hilux IVOTY pick-up Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.