Vidiauto Novosti Najave Uskoro premijera za Mazdu CX-60 PHEV

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 14.02.2022. 04:16

Za manje od mjesec dana Mazda predstavlja prvi PHEV SUV

Uskoro premijera za Mazdu CX-60 PHEV

Već 08. ožujka Mazda će predstaviti svoj prvi plug-in hibrid i to u novom SUV modelu koji će se zvati CX-60, a dio je već ranije najavljenih novih modela.

Mazda je još krajem prošle godine najavila kako za europsko tržište priprema dva SUV modela, CX-60 i CX-80, a sada nam stiže i prvi teaser za manji model CX-60, čija je svjetska premijera zakazana za početak ožujka, odnosno za 08. ožujka. Osim izgleda prednjeg svjetla i djelomične bočne linije novog modela, ostatak izgleda potpuno novog SUV modela nije poznat, no zato su poznati neki drugi detalji.

mazda-cx-60-teaser_01

Najvažnija vijest je to što će novu Mazdu CX-60 pokretati novi plug-in hibridni sustav, koji će po prvi puta biti ugrađen u jedan Mazdin model. Riječ je o kombinaciji 2,5-litrenog benzinskog motora i elektromotora koji će davati maksimalnu snagu od 300 KS, mjenjač će biti automatski, a pogon će vjerojatno biti na sve kotače. Za sada nema nikakvih informacija o kapacitetu baterije, kao ni o dosegu, no očekuje s kako će na struju moći prijeći između 50 i 80 km.

Mazda

Sada je jasno i kako će budući, nešto veći model CX-80 također imati plug-in hibridni pogonski sustav, a on će se isticati po tome što će nuditi sedam sjedala. A hoće li CX-60 imati u ponudi i benzinske te dizel motore, to za sada nije jasno, pa ćemo morati pričekati početak ožujka, kada će biti poznati svi detalji o novom modelu.

Ključne riječi:
CX-60 Mazda PHEV Plug-in hibrid SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs