Vidiauto Novosti Najave Prvi Smart SUV stiže do kraja godine

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 15.02.2022. 04:26

Smart će do kraja godine predstaviti svoj prvi SUV model

Prvi Smart SUV stiže do kraja godine

Do kraja ove godine Smart će predstaviti svoj prvi SUV model, ujedno i najveći model koji je do sada bio u ponudi, a imat će električni pogon i prostor za 5 osoba.

Prije 5 mjeseci je Smart Concept #1 imao premijeru na IAA salonu, a već sada stižu najave kako će serijsku izvedbu predstaviti u drugoj polovici ove godine, a otkriveno je i kako će se novi model zvati jednostavno #1.

smart#1_winter_Ext_side

Trenutno su u fazi zimska testiranja novog modela, koji je još zamaskiran, no vidljivo je kako su uglavnom zadržane linije koncepta, no s nešto većim prednjim svjetlima, kao i s vratima koja se otvaraju na standardan način.

smart#1_Ext_front

S ovim modelom Smart pokreće transformaciju u premium tehnološki brend, a i u budućnosti će u ponudi imati isključivo električna vozila. Da puca na viši cjenovni rang vidljivo je i iz činjenice kako su ručice za otvaranje vratiju sakrivene u karoseriji.

smart#1_Ext_rear_close

Novi Smart #1 će imati prilično niski koeficijent otpora od 0,29, a to će omogućiti i nižu potrošnju, odnosno veću autonomiju. Za sada nema govora o kapacitetu baterija, snazi motora ili autonomiji, no očekuje se da će s jednim punjenjem moći prijeći minimalno 300 km.

smart#1_Ext_side

Smart #1 će dimenzijama ostati sličan konceptu, a s dužinom od oko 4300 mm bit će i najveći Smart koji se do sada proizvodio. Unutrašnjost će nuditi prostor za 5 osoba, a bit će dizajnirana futuristički i nudit će najnovije tehnologije.

Ključne riječi:
#1 EV Smart SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. srpanj 1945.

7-25-1945 Kaiser Frazer

Kaiser Frazer

Henry Kaiser i Joseph Frazer osnovali su tvrtku za proizvodnju automobila. Već u prvoj godini proizvedeno je 11.000 automobila, a godinu dana kasnije 100.000. Radi nedostatka sredstava novi se modeli nisu razvijali tako da je tvrtka 1953. prodana. Na fotografiji se nalazi Kaiser Virginian iz 1949.

vs

.::.