Vidiauto Novosti Najave Nova Mazda CX-60 ima će stražnji pogon

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 01.03.2022. 04:04

Nova Mazda CX-60 ima će stražnji pogon i posebnu unutrašnjost

Nova Mazda CX-60 ima će stražnji pogon

Za tjedan dana ćemo znati sve detalje o ovom potpuno novom modelu, a sada je Mazda otkrila kako će novi plug-in hibrid CX-60 imati pogon na stražnje kotače i posebno uređenu unutrašnjost.

Mazda priprema potpuno novi SUV model za europsko tržište, koji će ujedno biti i prvi plug-in hibridni model ovog proizvođača, a sada smo saznali još neke informacije o novom modelu, kojem će se naknadno pridružiti i nešto veći model sa sedam sjedala. Podsjetimo se, riječ je o modelu kojeg će pokretati 2,5-litreni benzinac u kombinaciji s elektromotorom, a sustav će razvijati maksimalnu snagu od 300 KS, a sada smo saznali i kako će pogon biti samo na stražnje kotače.

mazda cx-60 teaser

Usporedno s time, saznali smo i kako je Mazda posebno pazila na uređenje unutrašnjosti. Tako će CX-60 imati posebnu unutrašnjost koja je nadahnuta konceptom Kaichô, što označava harmoniju koja proizlazi iz miješanja različitih materijala i tekstura, a u ovom modelu će se kombinirati drvo javora, Nappa koža, japanski tekstil i kromirani detalji, a uvode se i ideje Musubu, koja označava jedinstven način šivanja tekstila, a koji će se koristiti na instrumentnoj ploči. Stil potpuno nove Mazde CX-60 PHEV najnoviji je razvoj Mazdine dizajnerske filozofije Kodo koja udahnjuje život njenim automobilima, sada u kombinaciji s japanskim konceptom Ma, koji predstavlja mirnu i dostojanstvenu ljepotu praznog prostora. Ostale detalje ćemo saznati već 08. ožujka, kada će biti svjetska premijera novog modela.

mazda cx-60 teaser 2
Ključne riječi:
CX-60 Mazda Plug-in hibrid SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 8. prosinac 1981.

12-8-1981 Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi je pod vlastitim imenom počeo prodavati svoje automobile u SAD-u. Mitsubishi je i prethodno prodavao neka svoja vozila u SAD-u, ali samo u suradnji s američkim proizvođačima.

vs

.::.