Vidiauto Savjeti Savjeti Autodoktora Jeste li ponijeli sve bitno na godišnji odmor?

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 11.08.2014. 11:09

Popis za putovanje 

Jeste li ponijeli sve bitno na godišnji odmor?

Jeste li ponijeli sve bitno na godišnji odmor?

Obavezne i manje obavezne stvari koje trebate ponijeti na godišnji odmor.

I dok ćete sunčane naočale sigurno ponijeti sa sobom na godišnji odmor, vrećicu za smeće ili pak rezervne ključeve mogli biste zaboraviti ponijeti na putovanje. Donosimo popis 10 stvari koje proizvođač guma Goodyear preporučuje za ponijeti u vozilu kada krećete na godišnji odmor.

1. Vožnja sa sunčanim naočalama je udobnija i sigurnija ako se vozite prema osunčanim krajevima i zato je dobro da su uvijek nadohvat ruke.

2. Ako putujete u inozemstvo, prijeći ćete barem jednu ili dvije državne granice. To također znači traženje radiopostaje s odgovarajućom glazbom i što manje pričanja što vrlo brzo može postati prava noćna mora. Kako biste to izbjegli, unaprijed pripremite omiljenu glazbu i uživajte u vožnji.

3. Unaprijed pripremite odgovarajuće piće koje će vam biti u blizini kada je potrebno osvježenje što doprinosi boljoj koncentraciji u vožnji.

4. Novčanik s gotovinom i karticama neka uvijek bude uza vas. Tako ćete sve vrijeme imati uza sebe važan dio imovine, a osim toga brzo ćete ga moći izvući kad bude trebalo nešto platiti, na primjer cestarinu.

5. GPS uređaj uključite već prije vožnje kako bi dodatno uštedjeli na vremenu putovanja kao i mogućnosti da se krećete krivom rutom. Ako se služite zemljovidom, pregledajte put prije polaska.

6. Vrećica za smeće je jedna od stvari koja se najčešće zaboravlja, a vrlo je korisna na dugom putu za odlaganje smeća.

Putovanje s obitelji savjeti 2

7. Komplet prve pomoći: obavezan je u svakom automobilu; provjerite je li na odgovarajućem mjestu u vašem automobilu u slučaju da će ga biti potrebno upotrijebiti na putu.

8. Fluorescentni prsluk u većini europskih zemalja pripada obaveznoj opremi u vozilu i ako vam se automobil pokvari, obavezno ga morate obući. Vodite računa o tome da bude na vidljivom mjestu.

9. Fotoaparat i videokamera: svi smo se našli u situaciji kad smo nešto željeli slikati, a fotoaparat nije bio pri ruci.

10. Rezervni ključevi: držite ih u džepu. Nećete biti prvi vozač koji je ostavio ključeve u automobilu koji se automatski zaključao. Rezervni ključ u džepu može spasiti vaše putovanje.

Ključne riječi:
godišnji odmor GPS prva pomoć putovanje
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. srpanj 1987.

Predstavljen Ferrari F40

Enzo Ferrari je na proslavi 40. godišnjice svoje tvrtke predstavio do tada najbrži Ferrari – model F40. Spartanski opremljen automobil je do 100 km/h ubrzavao za oko 3,5 sekundi i razvijao maksimalnu brzinu od 324 km/h.

vs

.::.