Vidiauto Savjeti Kupnja, prodaja, registracija vozila Sve što morate znati o tehničkom pregledu vozila

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 15.04.2013. 15:11

HAK 

Sve što morate znati o tehničkom pregledu vozila

Sve što morate znati o tehničkom pregledu vozila

Donosimo HAK-ove odgovore na najčešće postavljena pitanja vezana uz troškove tehničkog pregleda i registracije vozila, mogu li se obaviti tehnički pregled i registracija vozila izvan mjesta svog prebivališta...

Koliki su troškovi tehničkog pregleda i registracije vozila?
Troškove tehničkog pregleda i registracije vozila možete provjeriti u stanicama za tehnički pregled vozila ili na internet stranici Hrvatskog autokluba http://www.hak.hr/vozila/tehnicki-pregledi/kalkulator/

Da li mogu obaviti tehnički pregled i registraciju vozila izvan mjesta svog prebivališta?
Tehnički pregled i registraciju vozila, odnosno produljenje valjanosti prometne dozvole možete obaviti u bilo kojoj stanici za tehnički pregled vozila na cijelom teritoriju Republike Hrvatske. Napomena, ukoliko se radi o popunjenoj prometnoj dozvoli istu je potrebno ovjeriti u policijskoj upravi po adresi prebivališta vlasnika vozila.

Da li se može izvršiti tehnički pregled vozila ako je izgubljena jedna registarska pločica?
Da, ali pod uvjetom ako vlasnik/vozač tog vozila sa sobom donese potvrdu da je gubitak pločice prijavljen nadležnoj PU/PP. Ova potvrda ne smije biti starija od 30 dana od dana prijave nestanka pločice.

Da li se za vozila u vlasništvu invalidnih osoba plaćaj godišnja naknada za uporabu javnih cesta?
Pravo na oslobađanje plaćanja godišnje naknade za uporabu javnih cesta koja se plaća pri registraciji osobnog automobila imaju invalidne osobe s 60 % tjelesnog oštećenja donjih ekstremiteta, odnosno s ukupno 80 % ili više tjelesnog oštećenja.

Gdje mogu provjeriti katalošku vrijednost rabljenog vozila zbog plaćanja poreza na kupoprodaju vozila?
Katalošku vrijednost rabljenog vozila možete provjeriti u Poreznoj upravi, Centru za vozila Hrvatske na broj telefona 060 66-26-62, ili pozivom u Hrvatski autoklub na broj telefona 01/66-11-999.

Kojim identifikacijskim dokumentima stranka može pristupiti tehničkom pregledu i registraciji vozila?
Kada tehničkom pregledu pristupa vlasnik vozila potrebno je dati na uvid važeću osobnu iskaznicu. U slučaju kada umjesto vlasnika vozila dolazi druga osoba, mora dati na uvid osobnu iskaznicu vlasnika vozila, a identifikacija osobe koja je dovezla vozilo u stanicu za tehnički pregled vozila vrši se uvidom u bilo koji dokument s fotografijom (putovnica, vozačka dozvola i sl.), te isto tako prilikom tehničkog pregleda može se prihvatiti punomoć ovjerena od strane javnog bilježnika čija se preslika odlaže uz kontrolni list u STP.

Koji su brojevi telefona stanica za tehnički pregled vozila u Republici Hrvatskoj?
Brojeve telefona možete potražiti na internet stranici http://www.hak.hr/vozila/tehnicki-pregledi/popis-stp/ ili pozivom na brojeve telefona 01/6441-301 (302-305)

Ključne riječi:
HAK registracija vozila tehnički pregled vozila
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 18. srpanj 1948.

Prva pobjeda najvećeg

Najveći vozač u povijesti Formule 1 Juan Manuel Fangio nastupio je u svojoj prvoj utrci te završio kao 12. Iako je tada imao već 27 godina Fangio je do kraja karijere (1957.) nanizao pet naslova svjetskog prvaka.

vs

.::.