Vidiauto Novosti Najave Mazda RX-Vision GT3 koncept za e-sport

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 26.05.2020. 06:04

Igre 

Mazda RX-Vision GT3 koncept dostupan za Gran Turismo Sport

Mazda RX-Vision GT3 koncept za e-sport

Mazdin novi virtualni trkaći automobil Mazda RX-Vision GT3 Concept dostupan je za preuzimanje u Gran Turismo Sportu.

Na tragu modela Mazda RX-Vision Concept koji je predstavljen na Sajmu automobila u Tokiju 2015. godine, GT3 Concept je modificiran u skladu s pravilima za trkaće automobile FIA GT3, a ujedno je i u skladu s vlastitim propisima Gran Turismo Sporta u svojoj kategoriji Gr.3.

Mazda RX-Vision GT3 koncept  03

Iako su zadržani originalna vozačka kabina i vrata u skladu s propisima GT3, razmak između prednjih i stražnjih kotača proširen je, a širina blatobrana povećana. Veliki otvor za zrak u poklopcu motora poboljšava aerodinamiku i hlađenje u motornom prostoru, a prednji i stražnji spojleri i stražnji difuzor povećavaju pritisak vozila na podlogu. Osim toga, smanjena je i visina vožnje i ukupna visina vozila radi optimiziranja aerodinamičnih performansi.

Mazda RX-Vision GT3 koncept  04

Uklanjanje težih materijala i suvišnih dijelova unutrašnjosti rezultiralo je smanjenjem mase i nižim težištem, a obzirom da je opremljen prednjim rotacijskim motorom nove generacije s 4 rotora i s 570 KS Skyactiv-R smještenim u srednjem dijelu, ovaj se automobil može pohvaliti s idealnom raspodjelom mase sprijeda:straga u omjeru od 48:52.

Mazda RX-Vision GT3 koncept  02

Kao i kod svih Mazdinih vozila, pedantnom ergonomijom vozačkog mjesta stavlja se naglasak na jednostavnost upravljanja tijekom utrke; npr. upravljač je posebno konstruiran za poboljšanu upravljivost u uvjetima utrke.

Mazda RX-Vision GT3 koncept  05

Najuspješniji igrači u Gran Turismo Sportu, stariji od 18 godina, koji koriste Mazdine automobile poput RX-Vision GT3 Concepta imat će priliku sudjelovati u prvenstvu Gran Turismo certificiranom od strane FIA-e koje će se održati u sezoni 2020. na različitim lokacijama u svijetu.

Mazda RX-Vision GT3 koncept  06

Mazda želi proširiti bazu svojih obožavatelja približavanjem užitka natjecateljske vožnje širem krugu ljudi koji vole Digital Motor Sport.

Ključne riječi:
Gran Turismo Sport koncept Mazda RX-Vision GT3 Playstation 4 video igra
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 5. srpanj 1933.

Začetak legende zvane Autobahn

Fritz Todt proglašen je ukazom Adolfa Hitlera glavnim inspektorom za njemačke ceste uz glavni zadatak da izgradi sustav autocesta. Do 1936. je izgrađeno oko 100.000 km autocesta čime je njemačka dobila najsuvremeniju cestovnu mrežu u svijetu.

vs