Vidiauto Novosti Najave Mazda RX-Vision GT3 koncept za e-sport

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 26.05.2020. 06:04

Igre 

Mazda RX-Vision GT3 koncept dostupan za Gran Turismo Sport

Mazda RX-Vision GT3 koncept za e-sport

Mazdin novi virtualni trkaći automobil Mazda RX-Vision GT3 Concept dostupan je za preuzimanje u Gran Turismo Sportu.

Na tragu modela Mazda RX-Vision Concept koji je predstavljen na Sajmu automobila u Tokiju 2015. godine, GT3 Concept je modificiran u skladu s pravilima za trkaće automobile FIA GT3, a ujedno je i u skladu s vlastitim propisima Gran Turismo Sporta u svojoj kategoriji Gr.3.

Mazda RX-Vision GT3 koncept  03

Iako su zadržani originalna vozačka kabina i vrata u skladu s propisima GT3, razmak između prednjih i stražnjih kotača proširen je, a širina blatobrana povećana. Veliki otvor za zrak u poklopcu motora poboljšava aerodinamiku i hlađenje u motornom prostoru, a prednji i stražnji spojleri i stražnji difuzor povećavaju pritisak vozila na podlogu. Osim toga, smanjena je i visina vožnje i ukupna visina vozila radi optimiziranja aerodinamičnih performansi.

Mazda RX-Vision GT3 koncept  04

Uklanjanje težih materijala i suvišnih dijelova unutrašnjosti rezultiralo je smanjenjem mase i nižim težištem, a obzirom da je opremljen prednjim rotacijskim motorom nove generacije s 4 rotora i s 570 KS Skyactiv-R smještenim u srednjem dijelu, ovaj se automobil može pohvaliti s idealnom raspodjelom mase sprijeda:straga u omjeru od 48:52.

Mazda RX-Vision GT3 koncept  02

Kao i kod svih Mazdinih vozila, pedantnom ergonomijom vozačkog mjesta stavlja se naglasak na jednostavnost upravljanja tijekom utrke; npr. upravljač je posebno konstruiran za poboljšanu upravljivost u uvjetima utrke.

Mazda RX-Vision GT3 koncept  05

Najuspješniji igrači u Gran Turismo Sportu, stariji od 18 godina, koji koriste Mazdine automobile poput RX-Vision GT3 Concepta imat će priliku sudjelovati u prvenstvu Gran Turismo certificiranom od strane FIA-e koje će se održati u sezoni 2020. na različitim lokacijama u svijetu.

Mazda RX-Vision GT3 koncept  06

Mazda želi proširiti bazu svojih obožavatelja približavanjem užitka natjecateljske vožnje širem krugu ljudi koji vole Digital Motor Sport.

Ključne riječi:
Gran Turismo Sport koncept Mazda RX-Vision GT3 Playstation 4 video igra
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 6. prosinac 1976.

12-6-1976 O'Neal postavila novi rekord

O'Neal postavila novi rekord

Na današnji dan, Kitty O'Neal je postavila novi brzinski rekord za žene. Upravljajući raketno vozilo Moticator SM1, O'Neal je u pustinji Alvard postigla brzinu od 844 km/h. Prosječna brzina joj je iznosila 825 km/h čime je postigla novi rekord za žene.

vs