Vidiauto Novosti Najave Nova Mazda2 na temelju Toyote Yaris

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 01.12.2020. 04:04

Najava 

Nova Mazda2 temeljit će se na novoj Toyoti Yaris

Nova Mazda2 na temelju Toyote Yaris

Mazda planira tijekom 2022. godine predstaviti novu generaciju njenog najmanjeg modela u Europi, Mazde2, a koji će biti temeljen na najnovijoj generaciji Toyote Yaris.

Kao i mnogi drugi proizvođači, Mazda i Toyota surađuju već niz godina, no europskim kupcima ta suradnja i nije baš poznata. Naime, na tržištu Sjedinjenih Američkih Država Toyota prodaje Yaris za kakvog Europljani nisu nikad čuli, a nisu ga ni vidjeli.

Toyota Yaris USA_02

Toyota Yaris za tržište SAD-a

Nije ni čudno jer je ta izvedba Yarisa temeljena na Mazdi2, a razlike su tek vizualne i ponajprije su vidljive na prednjem dijelu vozila. Naravno, treba napomenuti kako Mazda svoj model 2 ne nudi u prodaji na tamošnjem tržištu, pa moguće zabune kupaca nema.

Toyota Yaris USA_01

Toyota Yaris za tržište SAD-a

2020 Mazda 2_01

Mazda2

No uskoro bi se nešto slično trebalo desiti i u Europi, no obrnutim redoslijedom. Naime, nova Mazda2 će biti predstavljena tijekom 2022. godine a bit će temeljena na najnovijoj generaciji Toyote Yaris. Što se tiče izgleda, Mazda2 bi trebala dobiti novi dizajn prednjeg dijeli u tipičnom Mazdinom dizajnu, dok bi razlike straga, ali i u unutrašnjosti bile manje.

2021 Toyota Yaris

Nova Mazda2 će u ponudi imati i hibridni sustav koji će biti preuzet iz Yarisa, a riječ je kombinaciji benzinca i elektromotora koji razvijaju 116 KS i imaju prosječnu potrošnju od 3,7 litara, odnosno ispuštaju 85 g CO2 po km.

2021 Toyota Yaris_01

Još jedna zajednička stvar za ova dva modela je i tvornica. Naime, nova Mazda2 će se proizvoditi u Francuskoj, u Toyotinoj tvornici u kojoj se već proizvodi Yaris, gdje će kapaciteti tvornice biti u potpunosti zauzeti.

Ključne riječi:
hibrid Mazda 2 najava Toyota Yaris
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 25. listopad 1902.

10-25-1902 Fordov automobil se vraća utrkama

Fordov automobil se vraća utrkama

Godinu dana nakon «razočaravajuće pobjede» (Ford je bio smiješno sporiji, no konkurenti su odustali) na stazi Grosse Point Race Track Fordov automobil ponovno je sudjelovao te premoćno pobijedio u utrci na istoj stazi. Ovoga puta Henry Ford je vozačku zadaću prepustio Barneyu Oldfieldu koji je zajedno s njim sudjelovao u razvoju vozila.

vs