Vidiauto Novosti Najave Nova Mazda2 na temelju Toyote Yaris

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 01.12.2020. 04:04

Najava 

Nova Mazda2 temeljit će se na novoj Toyoti Yaris

Nova Mazda2 na temelju Toyote Yaris

Mazda planira tijekom 2022. godine predstaviti novu generaciju njenog najmanjeg modela u Europi, Mazde2, a koji će biti temeljen na najnovijoj generaciji Toyote Yaris.

Kao i mnogi drugi proizvođači, Mazda i Toyota surađuju već niz godina, no europskim kupcima ta suradnja i nije baš poznata. Naime, na tržištu Sjedinjenih Američkih Država Toyota prodaje Yaris za kakvog Europljani nisu nikad čuli, a nisu ga ni vidjeli.

Toyota Yaris USA_02

Toyota Yaris za tržište SAD-a

Nije ni čudno jer je ta izvedba Yarisa temeljena na Mazdi2, a razlike su tek vizualne i ponajprije su vidljive na prednjem dijelu vozila. Naravno, treba napomenuti kako Mazda svoj model 2 ne nudi u prodaji na tamošnjem tržištu, pa moguće zabune kupaca nema.

Toyota Yaris USA_01

Toyota Yaris za tržište SAD-a

2020 Mazda 2_01

Mazda2

No uskoro bi se nešto slično trebalo desiti i u Europi, no obrnutim redoslijedom. Naime, nova Mazda2 će biti predstavljena tijekom 2022. godine a bit će temeljena na najnovijoj generaciji Toyote Yaris. Što se tiče izgleda, Mazda2 bi trebala dobiti novi dizajn prednjeg dijeli u tipičnom Mazdinom dizajnu, dok bi razlike straga, ali i u unutrašnjosti bile manje.

2021 Toyota Yaris

Nova Mazda2 će u ponudi imati i hibridni sustav koji će biti preuzet iz Yarisa, a riječ je kombinaciji benzinca i elektromotora koji razvijaju 116 KS i imaju prosječnu potrošnju od 3,7 litara, odnosno ispuštaju 85 g CO2 po km.

2021 Toyota Yaris_01

Još jedna zajednička stvar za ova dva modela je i tvornica. Naime, nova Mazda2 će se proizvoditi u Francuskoj, u Toyotinoj tvornici u kojoj se već proizvodi Yaris, gdje će kapaciteti tvornice biti u potpunosti zauzeti.

Ključne riječi:
hibrid Mazda 2 najava Toyota Yaris
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. srpanj 1945.

7-25-1945 Kaiser Frazer

Kaiser Frazer

Henry Kaiser i Joseph Frazer osnovali su tvrtku za proizvodnju automobila. Već u prvoj godini proizvedeno je 11.000 automobila, a godinu dana kasnije 100.000. Radi nedostatka sredstava novi se modeli nisu razvijali tako da je tvrtka 1953. prodana. Na fotografiji se nalazi Kaiser Virginian iz 1949.

vs

.::.