Vidiauto Novosti Najave Otkriveni motori za novi Nissan Qashqai

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 19.01.2021. 06:07

Otkrivena motorizacija za novi Qashqai – stiže i e-POWER izvedba

Otkriveni motori za novi Nissan Qashqai

Nissan je objavio podatke o motorizaciji nove generacije Qashqaija, a riječ je o blagim hibridnim izvedbama 1,3-litrenog benzinca, a već 2022. godine stiže i e-POWER, odnosno posebna električna izvedba Qashqaija.

Stiže nam još malo informacija iz Nissana o trećoj generaciji modela Qashqai, a sada su stigle potvrde oko motorizacije nove generacije. Kao što se i očekivalo, nova generacija neće imati dizelski motor, već će se nuditi poznati 1,3-litreni benzinac, ali ovog puta s blagim hibridnim sklopom. Nudit će se u izvedbi sa 140 KS i ručnim mjenjačem s pogonom na prednje kotače ili pak u izvedbi sa 160 KS s ručnim mjenjačem i pogonom na prednje kotače ili pak s CVT mjenjačem, a tada kupci mogu birati između pogona na prednje ili pak na sve kotače.

New Nissan Qashqai camo 9-source

No ono što je možda veća vijest je kako će već 2022. godine Qashqai na europskom tržištu biti dostupan u e-POWER izvedbi. Ovaj sustav se sastoji od elektromotora sa 140 kW/190 KS, invertera, generatora energije i 1,5-litrenog benzinca sa 157 KS koji je spojen na bateriju i koji služi isključivo za njeno punjenje, dok elektromotor pokreće pogonske kotače. To znači da motor uvijek radi u optimalnom rasponu okretaja, čime se smanjuje potrošnja i emisije CO2 u usporedbi s konvencionalnim motorima s unutarnjim izgaranjem. Ovakva izvedba nudi tri načina rada – Standard, Sport i Eco, a može se pohvaliti i mogućnošću vožnje jednom papučicom, kojeg znamo pod imenom e-Pedal.

New Nissan Qashqai camo 3-source

''Sustav e-POWER najbolje je prijelazno rješenje između motora s unutarnjim izgaranjem i električnog vozila. Korisnicima omogućuje uživanje u doživljaju vožnje kao u električnom vozilu i impresivnu potrošnju goriva po pristupačnim cijenama. Jedva čekamo vidjeti kako kupci uživaju u nenadmašnom osjećaju vožnje novog Qashqaija: on je uistinu savršen izraz Nissanove inteligentne mobilnosti'', izjavio je David Moss, viši potpredsjednik Odjela za istraživanje i razvoj za regiju Afrike, Bliskog istoka, Indije, Europe i Oceanije.

Ključne riječi:
blagi hibrid e-POWER Nissan Qashqai SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 28. siječanj 1937.

Prva vožnja Wraitha

Prototip Rolls-Roycea Wraith krenuo je na današnji dan u prvu test vožnju. Prvi poslijeratni model zvao se Silver Wraith i postao je jedan od najpoznatijih luksuznih automobila u ponudi Rolls-Roycea.

vs