Vidiauto Novosti Najave Nova Mazda6 će iznenaditi u svakom pogledu

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 16.04.2020. 06:07

Najava 

Nova Mazda6 sa stražnjim pogonom, 6-cilindričnim Skyactiv-X motorom i coupe izgledom

Nova Mazda6 će iznenaditi u svakom pogledu

Mazda za novu generaciju ''šestice'' planira mnogo novosti, a tu su 6-cilindrični Skyactiv-X motor, stražnji pogon i coupeovski izgled.

Treća generacija Mazde6 nije doživjela uspjeh prethodne dvije generacije, stoga u Mazdi razvijaju potpuno novu strategiju za potpuno novu generaciju Mazde6. I kad kažemo potpuno novu, to stvarno i mislimo.

Mazda Vision Coupe_02

Nova Mazda6 će dolaziti na novoj platformi i imat će pogon na stražnje kotače, pod poklopcem motora će se nalaziti novi 6-cilindrični Skyactiv-X motor, a dizajn karoserije će biti coupeovski, a koji će preuzeti s Mazda Vision Coupe koncepta koji je predstavljen prije nekoliko godina na Salonu automobila u Los Angelesu, a kojeg možete vidjeti na priloženim fotografijama.

Mazda Vision Coupe_03

Prema neslužbenim informacijama novi 6-cilindrični Skyactiv-X motor će biti opremljen blagim hibridnim pogonom i razvijat će između 250 i 300 KS i bit će uparen s automatskim mjenjačem, a uz njega bi se u novoj Mazdi6 trebali naći i slabiji četverocilindrični benzinci, ali u ponudi će i dalje ostati dizelski motori, a šuška se i o hibridnoj izvedbi.

Mazda Vision Coupe_01

Predstavljanje i prve službene informacije o novoj Mazdi6 ne treba očekivati prije kraja sljedeće godine, dok bi na tržište nova generacija trebala stići 2022. godine. Obistini li se sve navedeno, Mazda bi mogla postati pravi premium proizvođač, a na tome Mazda radi već niz godina.

Ključne riječi:
coupe koncept Mazda6 Skyactiv-X
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 4. srpanj 1984.

200. pobjeda Richarda Pettya

Richard Petty, kralj NASCAR utrka ubilježio je svoju 200-tu pobjedu u karijeri na utrci Firecracker 400 race u Daytoni. Utrci je prisustvovao rekordan broj gledatelja među kojima je bio i tadašnji predsjednik SAD-a Ronald Reagan.

vs