Vidiauto Novosti Najave Dacia Bigster stiže kroz par godina

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 18.01.2021. 04:22

Kroz par godina stiže novi veliki SUV sa 7 sjedala - Dacia Bigster

Dacia Bigster stiže kroz par godina

Dacia je najavila novi veliki SUV C segmenta sa 7 sjedala koji će imati i hibridnu inačicu, a na tržištu će se naći u sljedećih nekoliko godina, i nudit će se po povoljnoj cijeni.

Strategija grupacije Renault pod nazivom Renaulution najavila je i planove za marku Dacia, koja je dio koncerna a gdje se stvara nova poslovna jedinica Dacia – Lada, čime će Dacia povećati svoju učinkovitost i konkurentnost, kao i širenje ponude svojih modela. Tako će do 2025. godine biti predstavljen prvi model C segmenta, kao i dva modela B segmenta.

Dacia Bigster Concept_04

Ulazak u C segment najavljen je 4,6 metara dugim konceptom Dacia Bigster, a riječ je o SUV modelu sa 7 sjedala koji će ujedno zamijeniti model Lodgy, a o tome smo već pisali ovdje. Novi model će biti postavljen na CMF-B platformu koju već koriste modeli Sandero i Sandero Stepway, ali i Renault Clio ili pak Nissan Juke.

Dacia Bigster Concept_01

Bister koncept donosi jedinstven i snažan izgled koji je dobiven prilično oštrim linijama, a tu je i novi logo koji se koristi samo za ovaj koncept, a sastoji se od slova D i C s novim fontom kojim je ispisan naziv Dacia na poklopcu prtljažnika.

Dacia Bigster Concept_05

Tu su i prepoznatljiva LED dnevna svjetla Y oblika, kao i prilično veliki aluminijski naplatci s gumama visokog profila. Oko vozila je postavljena zaštitna plastika koja je napravljena od reciklirane plastike, a zanimljiv je detalj i skrivena ručica za otvaranje stražnjih vratiju, koja će u serijskom modelu zasigurno biti postavljena na svoje klasično mjesto.

Dacia Bigster Concept_02

Osim benzinskih motora, novi veliki SUV će u ponudi imati i hibridnu inačicu, a vrlo vjerojatno će dolaziti i s benzinskim motorom u kombinaciji s plinskom instalacijom, koja se već pokazala uspješnom i u Dusteru, ali i u Sanderu.

Dacia Bigster Concept_03

No iz Dacije stiže napomena kako će marka i dalje nuditi puno toga za malo novaca i bez nepotrebnih detalja, te da će i svi budući modeli predstavljati tipičnu Daciju. Tako je već sad najavljeno kako će se Bigster, ili kako god da bude ime serijskog modela, nuditi po cijeni modela iz klase niže.

Ključne riječi:
Bigster Concept budućnost Dacia hibrid koncept SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs

.::.