Vidiauto Novosti Najave Mazda MX-30 i s blagim hibridnim motorom

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 13.08.2020. 06:29

Nova izvedba 

SUV Mazda MX-30 i s blagim hibridnim motorom

Mazda MX-30 i s blagim hibridnim motorom

Mazda je najavila kako će od jeseni u Japanu biti dostupan model MX-30 e-Skyactiv G s blagim hibridnim pogonom.

Proizvodnja električnog SUV-a Mazde MX-30 je započela prije par mjeseci, a započela je i prodaja na pojedinim europskim tržištima (kod nas stiže u rujnu). No iz Mazde stižu vijesti kako će se MX-30 nuditi i s blagim hibridnim pogonom. Podsjetimo se, električna izvedba ima snagu od 143 KS i okretni moment od 264 Nm te bateriju kapaciteta 35,5 kWh, koja omogućuje doseg od oko 200 km s jednim punjenjem.

Mazda MX-30 e-Skyactiv G

Nova izvedba će se, za sada, nuditi samo u Japanu a dolazit će s oznakom MX-30 e-Skyactiv G. Pod poklopcem motora bit će smješten dvolitreni Skyactiv G atmosferski benzinski motor i M Hybrid blagi hibridni sustav koji se sastoji od elektromotora i baterije. Iz Mazde obećavaju glatka ubrzanja i vožnju, kao i malu potrošnju, no konkretne informacije o specifikacijama nisu objavljene.

Mazda MX-30 e-Skyactiv G_02

Kako stvari stoje, vjerojatno će biti riječ o sustavu koji se već nudi u modelima Mazda3 i CX-30, a gdje se kombinira dvolitreni motora sa 120 KS ili 150 KS, s time kako se kod modela MX-30 očekuje ponuda snažnije izvedbe.

Mazda MX-30 e-Skyactiv G_04

Što se tiče izgleda, u odnosu na električnu izvedbu MX-30 razlika je jedino u oznaci e-Skyactiv G koja se nalazi na poklopcu prtljažnika, a nikakvih promjena nema ni u unutrašnjosti.

Mazda MX-30 e-Skyactiv G_05
Ključne riječi:
blagi hibrid električni automobil Mazda MX-30 SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 25. listopad 1902.

10-25-1902 Fordov automobil se vraća utrkama

Fordov automobil se vraća utrkama

Godinu dana nakon «razočaravajuće pobjede» (Ford je bio smiješno sporiji, no konkurenti su odustali) na stazi Grosse Point Race Track Fordov automobil ponovno je sudjelovao te premoćno pobijedio u utrci na istoj stazi. Ovoga puta Henry Ford je vozačku zadaću prepustio Barneyu Oldfieldu koji je zajedno s njim sudjelovao u razvoju vozila.

vs