Vidiauto Novosti Najave Mazda MX-30 i s blagim hibridnim motorom

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 13.08.2020. 06:29

Nova izvedba 

SUV Mazda MX-30 i s blagim hibridnim motorom

Mazda MX-30 i s blagim hibridnim motorom

Mazda je najavila kako će od jeseni u Japanu biti dostupan model MX-30 e-Skyactiv G s blagim hibridnim pogonom.

Proizvodnja električnog SUV-a Mazde MX-30 je započela prije par mjeseci, a započela je i prodaja na pojedinim europskim tržištima (kod nas stiže u rujnu). No iz Mazde stižu vijesti kako će se MX-30 nuditi i s blagim hibridnim pogonom. Podsjetimo se, električna izvedba ima snagu od 143 KS i okretni moment od 264 Nm te bateriju kapaciteta 35,5 kWh, koja omogućuje doseg od oko 200 km s jednim punjenjem.

Mazda MX-30 e-Skyactiv G

Nova izvedba će se, za sada, nuditi samo u Japanu a dolazit će s oznakom MX-30 e-Skyactiv G. Pod poklopcem motora bit će smješten dvolitreni Skyactiv G atmosferski benzinski motor i M Hybrid blagi hibridni sustav koji se sastoji od elektromotora i baterije. Iz Mazde obećavaju glatka ubrzanja i vožnju, kao i malu potrošnju, no konkretne informacije o specifikacijama nisu objavljene.

Mazda MX-30 e-Skyactiv G_02

Kako stvari stoje, vjerojatno će biti riječ o sustavu koji se već nudi u modelima Mazda3 i CX-30, a gdje se kombinira dvolitreni motora sa 120 KS ili 150 KS, s time kako se kod modela MX-30 očekuje ponuda snažnije izvedbe.

Mazda MX-30 e-Skyactiv G_04

Što se tiče izgleda, u odnosu na električnu izvedbu MX-30 razlika je jedino u oznaci e-Skyactiv G koja se nalazi na poklopcu prtljažnika, a nikakvih promjena nema ni u unutrašnjosti.

Mazda MX-30 e-Skyactiv G_05
Ključne riječi:
blagi hibrid električni automobil Mazda MX-30 SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 17. svibanj 1994.

Alovo povlačenje

Al Unser Sr. najavio je povlačenje iz automobilskih natjecanja, okončavši tako najuspješniju karijeru u Indy Car utrka svih vremena. Ujedno, kao 46-godišnjak bio je najstariji osvajač titule prvaka Indy Car-a.

vs