Vidiauto Novosti Najave Volkswagen prikazao koncept ID.Extreme

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 13.09.2022. 04:40

Volkswagen ID.Extreme koncept donosi više snage i pogon na sve kotače

Volkswagen prikazao koncept ID.Extreme

Na temelju modela ID.4 GTX, Volkswagen je napravio koncept ID.Extreme, a riječ je o najsnažnijem ID modelu do sada koji je napravljen za ID entuzijaste.

Volkswagen je predstavio jedan zanimljivi koncept koji je nastao na električnom modelu ID.4 GTX, a riječ je o modelu koji kombinira prednosti SUV-a, a koji ujedno može poslužiti i kao automobil za avanturu, a dolazi pod imenom ID.Extreme. Ovo konceptno vozio kreirao je tim Andreasa Reckewertha.

Volkswagen ID.Extreme_01

Volkswagen ID.Extreme je najsnažniji ID automobil do sada, zahvaljujući povećanju snage od 65 kW/88 KS, pa je sada snaga ovog modela 285 kW/388 KS. To je povećanje od oko 30 % u odnosu na standardni model ID.4 GTX. Također, ovaj model dolazi s pogonom na sve kotače, pa su prisutne i off-road mogućnosti.

Volkswagen ID.Extreme_02

Doduše, specifikacije o performansama i potrošnji nisu objavljene, no zna se da s ovim modelom dolazi 82 kWh baterija. No s druge strane, ovdje se više igralo na kartu izgleda, pa je tako ovaj model dobio robustan prednji branik s bull-barom, posebne 18-inčne kotače s gumama za sve terene, a na krov su postavljena dodatna LED svjetla.

Volkswagen ID.Extreme_03

Kako bi mogli voziti nesmetano i izvan asfalta brine se dodatna aluminijska zaštita podvozja i motora, a unutrašnjost pak dolazi s narančastim detaljima. Ovaj koncept je nastao, prema riječima Andreasa Reckewertha, od strane entuzijasta iz Volkswagena za ID entuzijaste.

Volkswagen ID.Extreme_04
Ključne riječi:
EV ID.4 GTX ID.Extreme Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam







Na dan: 28. rujan 1978.

9-28-1978  Rekord za Wankel motor

Rekord za Wankel motor

Urednik američkog automobilskog časopisa Car & Driver postigao je svjetski brzinski rekord za automobile pogonjene rotacijskim (Wankel) motorom. Za upravljačem modificirane Mazde RX-7 Don Sherman je vozio 297,74 km/h.

vs