Vidiauto Novosti Najave VW bi mogao ugasiti popularan Golf

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 05.08.2022. 04:41

Volkswagen bi mogao ugasiti popularan Golf!

VW bi mogao ugasiti popularan Golf

Da, dobro ste pročitali naslov, Volkswagen bi mogao ugasiti ovaj model jer se jednostavno razvijanje novog modela na kraju ne bi isplatilo.

Nema čovjeka koji nije čuo za Volkswagen Golf, ultrapopularan kompaktni model koji bi na kraju mogao ostati bez nasljednika! Da, iako djeluje čudno, ni gigantski Volkswagen ne želi ulagati novce u nešto za što nije siguran hoće li se na kraju uopće isplatiti. Naime, kako je izjavio Thomas Schäfer, izvršni direktor Volkswagena, za časopis Welt, osma generacija ovog modela bi mogla biti i posljednja!

Volkswagen Golf_01

Naime, troškovi razvoja automobila s unutarnjim izgaranjem postaju sve skuplja, a ako se ne promjene direktive, od 2035. godine se ionako više neće moći kupiti na europskom tržištu. A kako razvoj nove generacije Golfa još nije ni počeo, ne zna se ni hoće li započeti. Naime, u tijeku je razvoj facelifta, a nova generacija se trebala pojaviti negdje 2027. godine, a moguće je kako ne bi doživjela standardni životni ciklus radi gore spomenute direktive. A odluka će biti donesena u sljedećih 12 mjeseci.

Volkswagen Golf GTE 1.4 TSI DSG 25

Prema njegovim riječima, uskoro će električna vozila iz klase gradskih i kompaktnih modela biti pristupačnija od onih s motorima s unutarnjim sagorijevanjem, pa se očekuje pad prodaje modela s klasičnim motorima. Ovime se nekako da zaključiti i kako bi Polo također mogao ostati bez nasljednika, a što će na kraju biti, vidjet ćemo vrlo brzo!

Ključne riječi:
Golf Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. travanj 1925.

4-25-1925 Debi Maseratija

Debi Maseratija

Prvi automobil Alfierija Maseratija, Tipo 26, debitirao je pobijedivši u svojoj klasi u Targa Floriju. Alfieri Maserati sam je vozio trkaći automobil.

vs

.::.