Vidiauto Novosti Najave Škoda je predstavila novi Enyaq Coupe

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 01.02.2022. 04:30

Predstavljena je nova Škoda Enyaq Coupe iV, a dostupna je i RS izvedba

Škoda je predstavila novi Enyaq Coupe

Škoda je predstavila novi Enyaq Coupe, koji će biti dostupan u nekoliko izvedbi, a najsnažnija RS izvedba ima pogon na sve kotače i 299 KS.

Škoda je predstavila novu izvedbu električnog SUV modela Enyaq, a riječ je o coupe izvedbi tog modela, koji donosi izrazito nizak koeficijent otpora zraka od 0,234, a riječ je o bratskom modelu Volkswagena ID.5.

02_SKODA_ENYAQ_COUPE_iV

Enyaq Coupe se temelji na Volkswagenovoj MEB platformi, a u odnosu na standardni Enyaq, coupe izvedba je s 4563 mm duža za 4 mm i s visinom od 1617 mm jedan milimetar viši, dok su širina od 1879 mm i međuosovinski razmak od 2765 mm ostali isti. Isti je ostao i obujam prtljažnika od 570 litara, a smanjila se jedino veličina prtljažnika s preklopljenim sjedalima, radi drugačije linije stražnjeg dijela karoserije, no taj podatak još nije objavljen.

14_SKODA_ENYAQ_COUPE_iV

U ponudi će biti nekoliko izvedbi, a početni model dolazi s elektromotorom snage 132 kW/180 KS i 58 kWh baterijom, a slijedi izvedba koja raspolaže sa snagom od 150 kW/204 KS i baterijom kapaciteta 77 kWh. Obje izvedbe dolaze s pogonom na stražnje kotače.

24_SKODA_ENYAQ_COUPE_RS_iV

Slijedi izvedba koja raspolaže s maksimalnom snagom od 195 kW/265 KS i dolazi s baterijom kapaciteta 77 kWh, a vrh ponude čini RS izvedba koja raspolaže sa snagom od 220 kW/299 KS i 77 kWh baterijom, no Škoda još nije objavila informacije o dosegu, izuzev izvedbe sa 150 kW, koja ima doseg od 545 km.

35_SKODA_ENYAQ_COUPE_RS_iV

Enyaq Coupe standardno dolazi s tamno obojenim panoramskim staklenim krovom, a RS izvedba standardno dolazi s 20-inčnim aluminijskim naplatcima. Također u toj izvedbi standardno dolazi i Crystal Face, odnosno osvijetljena prednja maska, a Mamba zelena boja koju vidite na fotografijama je također ekskluzivna za RS model.

08_SKODA_ENYAQ_COUPE_iV

Unutrašnjost donosi veliki 13-inčni središnji multimedijski zaslon, dok je digitalna instrument ploča dijagonale od tek 5,3 inča, a serijski dolazi dvozonski klima uređaj, kao i ulaz bez ključa. Škoda još nije objavila cijene, ali ni točan datum početka prodaje, no očekujemo kako će to biti uskoro.

Ključne riječi:
Enyaq Coupe EV Škoda
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. siječanj 1942.

1-1-1942 Zabranjena prodaja automobila civilima u SAD-u

Zabranjena prodaja automobila civilima u SAD-u

Kongres SAD-a zabranio je prodaju novih automobila i komercijalnih vozila civilima. Do kraja mjeseca svi su se proizvođači u SAD-u prebacili na vojnu proizvodnju te je proizvodnja civilnih automobila u potpunosti zaustavljena.

vs