Vidiauto Novosti Najave Ovo je potpuno nova Honda Civic Type R

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 22.07.2022. 04:45

Honda je konačno predstavila potpuno novi Civic Type R

Ovo je potpuno nova Honda Civic Type R

Honda je najavila novu generaciju hot hatcha Civic Type R, koji na tržište stiže početkom sljedeće godine, no još uvijek ne znamo ni snagu motora, kao ni performanse.

Evo je, konačno! Reći će mnogi, jer nas je Honda dugotrajno mučila s fotografijama zamaskirane izvedbe potpuno novog Civica Type R. No osim izgleda, Honda u tajnosti još drži informaciju o točnoj snazi motora, kao i performansama novog modela.

2023-Honda-Civic-Type-R_02

''Drži rekord na stazi Suzuka'', najveća je informacija o performansama ovog modela, a uz to smo saznali da se radi i o najjačem VTEC turbo motoru ikada, dok će mjenjač biti ručni sa 6 stupnjeva prijenosa. Uz to, znamo i kako je novi Civic Type R jedan od najsnažnijih automobila u klasi po litri obujma. Tako ćemo za prave informacije o snazi i performansama ipak morati još pričekati.

2023-Honda-Civic-Type-R_01

No zato je u potpunosti otkriven izgled ovog modela, koji, očekivano, donosi sportske branike, dodatne pragove, a karoserija je snižena i lagano proširena, a sve kako bi nastup na cesti bio što atraktivniji. A atraktivnosti će zasigurno doprinijeti i dodatni ventilacijski otvor na poklopcu motora.

2023-Honda-Civic-Type-R_04

Straga se prvo primijeti veliki spojler koji je montiran na poklopac prtljažnika, dok je u donjem dijelu branika ugrađen veći difuzor, kao i tri ispušne cijevi. Ovog puta je ona u sredini nešto veća, dok su pored nje dvije manje, po jedna sa svake strane. Vozi se na 19-inčnim mat crnim aluminijskim naplatcima, a za kočnice je zadužen Brembo.

2023-Honda-Civic-Type-R_03

I unutrašnjost donosi neke promjene, pa se tu primijete već standardna crvena boja za uređenje, a kažu i kako je sada sjedeća pozicija vozača niža nego prije. Sjedala su lagana i sportska, a presvučena su materijalom koji vizualno podsjeća na brušenu kožu.

2023-Honda-Civic-Type-R_06

Tu je i izbor između četiri načina vožnje: Comfort, Sport, +R i novi ''Individual Mode'' koji omogućuje da si svatko podesi vozna svojstva prema vlastitom ukusu. Honda LogR sustav dolazi u novoj inačici, koja je poboljšana u odnosu na ranije, a vozaču omogućuje praćenje vožnje i mjerenje prolaznosti krugova, kao i niz ostalih informacija.

2023-Honda-Civic-Type-R_05

Nova Honda Civic Type R u prodaju dolazi početkom sljedeće godine, po još nepoznatoj cijeni, a očekuje se kako će prve isporuke kupcima biti na proljeće 2023. godine.

Ključne riječi:
Civic Type R Honda hot hatch kompakt
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. ožujak 1887.

3-4-1887 Daimlerovo prvo vozilo

Daimlerovo prvo vozilo

Daimlerovo "benzinsko motorno vozilo" doživjelo je svoju prvu testnu vožnju u Esslingenu i Cannstattu, Njemačka. To je bilo prvo motorno vozilo s četiri kotača koje je stvorio Gottlieb Daimler.

vs

.::.