Vidiauto Novosti Najave Ovo je potpuno nova hibridna Honda Civic

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 25.03.2022. 05:30

Potpuno nova Honda Civic u Europi dostupna samo kao hibrid

Ovo je potpuno nova hibridna Honda Civic

Od ove jeseni će konačno i europski kupci moći kupiti 11. generaciju Honde Civic, a bit će dostupna samo s hibridnim motorom od 184 KS.

Honda je konačno objavila fotografije i detalje o europskoj inačici kompakta Civic, a riječ je o 11. generaciji tog modela. Novi Civic će biti dostupan samo kao hibrid i nosit će oznaku e:HEV, a s tim je modelom Honda elektrificirala čitavu gamu na europskom tržištu, kao je bilo i najavljeno.

2022-Honda-Civic-e-HEV_01

Što se tiče samo izgleda, velikih promjena u odnosu na američku izvedbu nema, kako izvana, tako i u unutrašnjosti, a samo će dobro oko primijetiti razlike. To u neku ruku nije ni loše, a sam dizajn je smireniji nego na prethodnoj generaciji. Uz to, povećan je i međuosovinski razmak za 35 mm, pa sada putnici na stražnjim sjedalima imaju više mjesta.

2022-Honda-Civic-e-HEV_02

Novost je što će Civic biti dostupan samo kao hibrid, a riječ je o sustavu koji kombinira novi dvolitreni benzinski motor s dva elektromotora, a ukupna snaga je 135 kW/184 KS, a pritom je dostupno i 315 Nm okretnog momenta. Prosječna bi potrošnja trebala biti ispod 5 litara, a moći će se birati i između četiri načina vožnje.

2022-Honda-Civic-e-HEV_03

Unutrašnjost je moderno dizajnirana, a nudi se 10,2-inčna digitalna instrument ploča i 9-inčni središnji multimedijski zaslon. Komande klima uređaja su odvojene i sadrže fizičke gumbe i tipke, baš onako kako treba biti.

2022-Honda-Civic-e-HEV_04

Uz to, očekuje se i bogata serijska oprema, niz sigurnosnih sustava, a putnici će moći uživati i u opcijskom premium BOSE audio sustavu s 12 zvučnika. Sad ostaje još samo pitanje koliko će novi Civic koštati, jer Honda još nije dala nikakve informacije.

Ključne riječi:
Civic e:HEV hibrid Honda Kompakt
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. rujan 1893.

9-22-1893  Prvi američki automobil

Prvi američki automobil

Prvi automobil u Americi izradili su braća Charles i Frank Duryea, inače proizvođači bicikala. Braći je za izradu automobila bilo potrebno oko dvije godine. Na današnji su ga dan ponosno prvi puta provozali ulicama Springfielda u državi Massachusetts.

vs

.::.