Vidiauto Novosti Najave Toyota i Lexus u potpunom strujnom modu

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 17.12.2021. 04:48

Toyota i Lexus do 2030. godine planiraju predstaviti 30 novih električnih vozila

Toyota i Lexus u potpunom strujnom modu

Za prelazak na električna vozila, Toyota planira uložiti čak 35 milijardi dolara u izgradnju novih proizvodnih linija, na kojima će se proizvoditi 30 novih modela u sljedećih 9 godina.

Toyota je najavila kako će do 2030. godine predstaviti čak 30 novih, u potpunosti električnih modela, a cilj Toyote je da do iste godine godišnje prodaju preko 3,5 milijuna električnih vozila. Podsjetimo se, Toyota je pionir u proizvodnji hibrida, no električna vozila im do sada nisu bila u fokusu.

Toyota EV

No sada se to mijenja, i prema konceptnim modelima, Toyota priprema po jedan električni automobil u svakoj klasi. Toyota bZ Small Crossover, Compact Cruiser EV, bZ SDN, Small SU EV, Crossover SUV, bZ compact SUV i bZ Large SUV su modeli koji su predstavljeni kao koncepti.

Toyota EV_03

A dobri poznavatelji Toyote će lako prepoznati na temelju kojeg modela su nastali koncepti, no ima i nekih novosti, kao što su Micro Box i Mid Box dostavna vozila, no ono što je puno zanimljivije je maleni sportski coupe, predstavljen kao Toyota Sports EV, a koji bi trebao biti duhovni nasljednik modela MR2, o kojem se šuška već neko vrijeme, no premijera se očekuje tek za par godina.

Toyota EV_01

Lexus je ovom prilikom predstavio sedam koncepata, kabriolet, dva Shooting Brake modela, Electrified Sedan, Electrified SUV, Electrified Sport, RZ 450e. Ovom prilikom treba naglasiti kako bi model Electrified Sport pak trebao biti duhovni nasljednik modela LFA, s ubrzanjem od 0 do 100 km/h za malo više od dvije sekunde.

Lexus EV lineup

Uz to, Lexus bi do 2030. godine trebao postati potpuno električna marka, dok će kod Toyote prijelazno razdoblje trajati ipak duže, a razlog tome je što neće svi dijelovi svijeta biti spremni na prelazak na struju.

Lexus EV
Ključne riječi:
budućnost električni automobil EV Lexus Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.